Nyheter

Digitalisering stör gamla banker och gynnar Fintechsektorn

Publicerad

den

Digitaliseringen stör mängder av industrier, inklusive traditionella finansiella tjänster, och öppnar dörrar för lukrativa möjligheter med börshandlade fonder som ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).

Oavsett om det är utlåning, lön eller kontantlösa betalningar, står ARKF-komponenter i centrum på en mark som dramatiskt förändrar landskapet för finansiella tjänster och lämnar många gamla vaktinstitutioner i dammet. Detaljhandelns betalningsutrymme är ett universum där många ARKF-innehav redan blomstrar på bekostnad av traditionella banker.

”Konkurrensen inom detaljhandelns betalningssektor intensifieras runt om i världen”, säger Moody’s Investors Service. ”Snabbt föränderliga teknologier driver en snabb ökning av online- och mobilbetalningar med nya spelare, som erbjuder smarta, enda klick digitala plånböcker och smarttelefonappar och tar tag i en del av betalningsmarknaden för detaljhandeln, ett område som traditionellt domineras av banker.”

ARKF investerar i värdepapper från företag som ARK tror flyttar finansiella tjänster och ekonomiska transaktioner till teknikinfrastrukturplattformar, vilket i slutändan revolutionerar finansiella tjänster genom att skapa enkelhet och tillgänglighet samtidigt som kostnaderna minskar.

ARKFs uppgång och framtiden för ekonomi

Att lägga till ARKF: s lockelse är att vissa av dess komponenter, såsom Square (NYSE: SQ) och PayPal (NASDAQ: PYPL), fyller nischer som traditionella banker förbises eller underhålls och gör det till mer attraktiva marginaler, vilket leder till marknadsandelar ökar på bekostnad av de äldre institutionerna.

”Historiskt sett har banker varit de viktigaste leverantörerna av betalningstjänster i detaljhandeln och har använt sina relationer med kunderna för att sälja konsumentlån och andra finansiella produkter”, säger Moody’s. ”I en digital värld, eftersom banker tappar marknadsandelar i detaljbetalningar, kan de förlora sin konkurrensfördel inom konsumentfinansiering såväl som värdefull ekonomisk konsumentinformation.”

ARKFs-medlemsföretag är företag som drivs av innovationer och arbetar för att distribuera eller kringgå de nuvarande finansmarknaderna och utmana traditionella institutioner genom att erbjuda nya lösningar som är bättre, billigare, snabbare och mer nya och säkra.

Det sägs att Cash is King, men finansiell teknik (fintech) kan ha något att säga om det. Covid-19-pandemin kan ha lett till en ökad användning av digitala betalningsformer. Att bevisa att ARKF-komponenter stör banker är teorin om att banker över tid kan behöva betala för att behålla kunder, något som företagen sannolikt avskyr att göra eftersom räntan förblir låg.

”Ökad konkurrens om insättningar hos digitala spelare kommer sannolikt att undergräva insättarnas lojalitet och tvinga bankerna att betala mer för att upprätthålla insättningsinflöden. När digitala tjänster växer ut kan dessutom betalningshanterings- och budgeteringsverktyg göra det möjligt för konsumenter att bättre reglera kassaflöden och därmed upprätthålla lägre insättningar, enligt Moody’s.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version