Nyheter

Denna fond har veckovisa utdelningar

Publicerad

den

Normalt sett delar börshandlade fonder ut sina utdelningar årsvis, i flera fall sker det emellertid både månadsvis eller kvartalsvis, men den nyligen lanserade SoFi Weekly Income ETF (NYSE: TGIF) vänder det skriptet genom att göra varje fredag till lönedag för inkomstsvultna investerare.

TGIF använder helt klart en ny strategi, men det är relevant i en tid då Treasury-avkastningen eller vid historiska låg- ochbankräntan knappast är värt besväret.

TGIF är en aktivt förvaltad fond som strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera i värdepapper och instrument i US-dollar. Fonden planerar att fördela inkomster från sina investeringar till aktieägarna varje fredag. Fonden är det senaste tillskottet till SoFi: s innovativa ETF-familj, efter att ha lanserat sina första fyra ETF: er förra året SoFi Select 500, SoFi Next 500, SoFi 50 och SoFi Gig Economy ETF.

”TGIF fyller ett unikt tomrum genom veckovis distribution av utdelningen. Även om det finns vissa månatliga utdelningsaktier och aktiebaserade ETF: er på marknaden, medan obligationsfonder levererar månatliga utdelningar, hade inga ETF: er gjort utbetalningar varje vecka innan TGIF: s ankomst, ”enligt InvestorPlace.

TGIF: Thank Goodness It’s Friday

Federal Reserve som sänker räntorna till historiska nedgångar gör livet svårt för rådgivare som tilldelas räntebärande tillgångar och deras inkomstsvultna kunder. Dessa scenarier kan öppna dörren för snabb framgång för TGIF, men den nya ETF är inte en riskfri satsning.

TGIF genererar intäkter genom att köpa och äga företagsobligationer, både investment grade och high yield. Som ett resultat är kreditrisk i spel, och det är något att tänka på i det nuvarande klimatet. Bara i mars nedgraderades företagsskulden till ett värde av 400 miljarder dollar en nivå av minst en av de tre stora kreditvärderingsinstituten, enligt InvestorPlace.

Det är viktigt att TGIF:s kreditrisk utökas av minskad ränterisk, en relevant övervägning, för även om räntorna förväntas förbli låga under en tid, har de verkligen inte någon annanstans än att gå upp. TGIF riktar in sig på obligationer med en duration på tre år eller mindre och placerar dem på kortfristigt territorium.

TGIF tar ut en förvaltningsavgift om 0,59 procent per år eller 59 USD för en investering på 10 000 dollar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version