Nyheter

Den nordiska ETF-marknaden november 2021

Publicerad

den

Under november uppgick handeln på nordiska ETF-marknaden november 2021 till cirka 10,8 mdkr (11,8 mdkr i oktober) varav cirka 10,3 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var XACTs marknadsandel cirka 97%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i november svarade ETF-handeln för cirka 1,7%.

I sedvanlig ordning är det OMX Stockholm 30 ESG Responsible Index™ (OMXS30ESG) som tilldrar sig störst uppmärksamhet, vilket inte är så pass konstigt när denna till stor del replikerar ett av börsens huvudindex.

Två av XACTs hävstångs-ETFer, Xact Bull x 2 och Xact Bear x 2 återfinns också bland de mer omsätta börshandlade fonderna på den nordiska marknaden. Dessa ETFer handlas frekvent, och på kort sikt, vanligt förekommande i till exempel daytrading.

Xact Norden Högutdelande återfinns på fjärdeplats, en ETF som brukar köpas av många utdelningsplacerare för att ägas för den utdelning som kommer varje kvartal.

Av de mest omsatta ETFerna på den nordiska ETF-marknaden november 2021 var de tio mest handlade börshandlade fonder emitterade av XACT.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version