Nyheter

Den mexikanska peson har rasat med 23 procent på ett år

Publicerad

den

Den mexikanska peson har rasat med 23 procent på ett år mot den amerikanska dollarn. Valutaparet USDMXN rasade under förra veckan så lågt som till 16.00 och fallet har fortsatt därefter. Denna nivå är den lägsta någonsin sedan valutareformen 1993 och ersatte den tidigare mexikanska peson som har funnits i olika varianter sedan år 1535. Vid det senaste bytet var omvandlingen 1 MXN = 1000 Peso.

Fallet för valutaparet USDMXN vi såg i förra veckan är det snabbaste sedan finanskrisen när den amerikanska investmentbanken Lehman kraschade. Nu är emellertid inte detta valutapar ensam om att rasa, i stort sett alla valutor och råvaror har fallit kraftigt gentemot den amerikanska dollarn under de senaste året.

Mexiko blev en nettooljeimportör i maj förra året då landets oljeproduktion sjönk till 2,2 mbbls/dag. Den mexikanska peson kan bara rasa ytterligare från och med nu, eftersom den mexikanska regeringen strävar efter att mildra de negativa ekonomiska effekterna av denna nya energi-era genom att trycka ytterligare sedlar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version