Nyheter

Den första ETFen för Bitcoin på Xetra

Publicerad

den

“BTCE delivers physical Bitcoin exposure with the safety and liquidity of an exchange traded product” Bradley Duke, ETC Group

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) är en börshandlad fond (ETC) som spårar priset på Bitcoin. BTCE är till 100 procent fysiskt uppbackad av Bitcoin och handlas Deutsche Börses XETRA. Det är världens första centralt godkända Bitcoin ETC, vilket ger investerare ett av de säkraste och mest likvida sätten att få exponering för Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Förvaltningsavgiften ligger på 2,00 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering lämnar ingen utdelning. BTCE prissätts i amerikanska dollar.

Att handla bitcoin genom en ETP-struktur tar bort de tekniska utmaningar som är förknippade med kryptovaluta, som att sätta upp en plånbok eller handla eller oreglerade börser. Det tar också bort behovet av att hantera kryptografiska nycklar eller engagera sig i blockchain-teknik. Bradley Duke, VD för ETC Group, kommenterade: ”Kryptosektorn har hållits tillbaka av oro över komplexitet, tillgänglighet och styrning.

”Med BTCE transporterar vi bitcoin till de vanligaste, reglerade finansmarknaderna. Investerare får fördelarna med att handla och äga bitcoin genom ett reglerad värdepapper, samtidigt som de har möjlighet att lösa in sina Bitcoin om de vill detta. ”

Överblick

Ett enklare sätt att investera i kryptovaluta – Att investera i BTCE är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i Bitcoin finns det inget behov av att ta itu med de tekniska utmaningarna med att skapa en kryptovalutaplånbok för att lagra Bitcoin.

Investera i Bitcoin på en reglerad börs – BTCE handlas på XETRA, en av de största börserna i Europa. Investerare kan handla med tillförsikt medvetna om att alla marknadsaktörer är noggrant kontrollerade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutabörser, varav många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med leverantörer i världsklass för att säkerställa gott om valutalikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar – Emittenten lagrar Bitcoin med BitGo Trust Company, en säker, reglerad custodian, specialbyggd för att hålla digitala tillgångar. Stränga KYC- och AML-standarder säkerställer att härkomst av all kryptovaluta i förvar har kontrollerats.

Den som äger BTCE har även möjlighet att växla in sina andelar till Bitcoins. Det är fysisk leverans som sker digitalt.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version