Nyheter

DELG ETF socialt ansvariga investeringar i USA

Publicerad

den

L&G US Equity (Responsible Exclusions) UCITS ETF (DELG ETF) syftar till att spåra resultatet för Foxberry Sustainability Consensus US Total Return Index (”Indexet”).

Beskrivning av L&G US Equity (Responsible Exclusions) UCITS ETF

L&G US Equity (Responsible Exclusions) UCITS ETF investerar socialt ansvariga investeringar i USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras). Foxberry Sustainability Consensus US tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 479 aktier.

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 0,12 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G US Equity (Responsible Exclusions) UCITS ETF är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 357 miljoner GBP under förvaltning. DELG ETF är äldre än 1 år och har hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Långsiktig allokering. Allokerar tillgångar till företag med hög poäng på hållbarhetsfaktorer

Effektinvesteringar. Syftar till att uppmuntra företag att förbättra sina hållbarhetsbetyg

Dynamisk investeringsprocess. Indexkonsensusprocessen kan svara på nya hållbarhetsöverväganden, inklusive hållbarhets- och sektorbaserade aktiviteter, och ha en inverkan där data från leverantörer av hållbarhetsforskning är sporadisk, oberäknelig, falsk och/eller begränsad.

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet.

Foxberry Sustainability Consensus US Total Return Index

Indexet syftar till att spåra resultatet för en korg av företag med hänsyn till miljömässiga, sociala och bolagsstyrningsfaktorer. Tillgångsallokeringen har fokus på företag med höga poäng på hållbarhetsfaktorer, vilket uppmuntrar dem att förbättra sina hållbarhetsbetyg.

Indexet består av bolag som är börsnoterade på olika börser runt om i världen som får höga poäng på hållbarhetsfaktorer. Indexmetoden använder en konsensusprocess som kombinerar expertis från hållbarhetskommittén och låser upp hållbarhetsexpertisen bland tillgångsägarna.

Foxberry Sustainability Committee hanterar frågor kring hållbarhetsfrågor, inklusive:

i) miljöfrågor;

ii) förvaltningsfrågor;

iii) hållbarhetsfrågor;

iv) FN:s mål för hållbar utveckling; v) pågående kontroverser;

vi) Normbaserade standarder, som är minimistandarder för affärspraxis baserade på internationella normer.

vii) Jämställdhetsfrågor;

viii) etiska överväganden.

Handla DELG ETF

L&G US Equity (Responsible Exclusions) UCITS ETF (DELG ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURRIUS
London Stock ExchangeGBXRIUG
London Stock ExchangeUSDRIUS
XETRAEURDELG

Största innehav

VärdepapperVikt %
Microsoft6.5
Apple6.4
Amazon3.8
Tesla2.3
Alphabet A2.3
Alphabet C2.2
Facebook2.0
Nvidia1.6
JPMorgan Chase1.3
UnitedHealth Group1.1

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version