Nyheter

De mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022

Publicerad

den

Vanguard Group är en av de största kapitalförvaltningsgrupperna i världen. Det amerikanska företaget är mest känt för de börshandlade fonderna (ETF) det ger ut, men det förvaltar också tillgångar i pensionsfonder och försäkringsbolag. En ETF är en finansiell produkt som följer ett index, råvara, obligation eller en sammansättning av produkter. Med en ETF investerar du i en ”korg” av olika investeringsprodukter. På så sätt investerar du på ett mer diversifierat sätt, vilket minskar din risk. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om ETFer och de fem mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022.

Vanguard S&P 500 ETF USD

Detta är en utdelande ETF där utdelningen betalas ut till dig som investerare. Det finns en kvartalsvis ombalansering som tittar på huruvida ETFen fortfarande exakt spårar indexets underliggande värde.

Denna ETF från Vanguard är den överlägset mest omsatta Vanguard ETFen. Som namnet på denna ETF antyder spårar den S&P 500-indexet. Med en investering i denna ETF sprider du din investering över de 500 största amerikanska företagen.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis

Med denna Vanguard ETF investerar du i företag från hela världen. ETF följer FTSE All-World-index. Ett index som inkluderar företag från USA, Japan, Storbritannien, Kina, Schweiz, Kanada och Frankrike.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på ETF:n är 0,22 %, och utdelning betalas ut till aktieägarna.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc

Denna All-World ETF följer samma index som All-World-indexet som nämns ovan. Det skiljer sig i hur utdelningen delas ut. Den betalar inte ut utdelning till aktieägarna, men den återinvesterar den. I det här fallet kommer din andel i ETFen att öka och det kan ge dig en högre avkastning i framtiden.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på denna ETF är också 0,22 %.

Vanguard FTSE All-World High Div Yield UCITS USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE All-World High Div Yield-index. Ett index som väljer företag från det ”vanliga” All-World-indexet som betalar ut en hög utdelning. Medan FTSE All-World-index spårar totalt 3784 företag, spårar FTSE All-World High Dividend Yield-index 1781 företag (per den 31 maj 2022).

Inkommande utdelningar betalas ut kvartalsvis. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,29 %.

Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE Emerging Index. Ett index som fokuserar på tillväxtekonomier. Företagen som ingår i detta index är från Kina, Taiwan, Indien, Brasilien, Sydafrika och Mexiko och andra länder.

Tillväxtekonomier kan växa snabbt inom en kort tidsperiod. Om du är säker på framgången för tillväxtekonomier kan denna ETF vara en för dig.

Den totala kostnadskvoten för denna ETF är 0,29 %.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version