Nyheter

DBJP ETF satsar på japanska aktier och hedgas i yen

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Japan Hedged Equity ETF (DBJP ETF) följer ett börsvärdevägt index över japanska aktier. Fonden är säkrad mot valutafluktuationer i japanska yen (JPY). Xtrackers MSCI Japan Hedged Equity ETF (DBJP ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF.

DBJP Factset Analytics Insight

DBJP spårar en valutasäkrad version av det populära MSCI Japan Index. DBJP säkrar valutaexponeringen som är inneboende i att investera i dess underliggande aktier, vilket resulterar i ren aktieexponering som kringgår yenens volatilitet. Fonden ingår valutaterminskontrakt som säkrar JPY till USD genom att sälja JPY-valutaterminer till en månads terminskurs som publiceras av WM/Reuters.

Fonden lutar stort på grund av att den utesluter småbolag, men dess sektorexponering är neutral, vilket ger en heltäckande portfölj med minimala sektorsvinklar. Så mycket som möjligt DBJP använder full replikeringsindexering, denna strategi investerar direkt i komponentvärdena samtidigt som de använder avsevärt samma viktning som de är representerade i indexet.

Fondens mål

Xtrackers MSCI Japan Hedged Equity ETF (”Fonden”) eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar resultatet, före avgifter och utgifter, för MSCI Japan US Dollar Hedged Index (”Underliggande index”).

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar resultatet för MSCI Japan US Dollar Hedged Index. Fonden, med hjälp av en ”passiv” eller indexerande investeringsmetod, söker investeringsresultat som generellt motsvarar resultatet för det underliggande indexet, vilket är utformat för att spåra utvecklingen på den japanska aktiemarknaden samtidigt som exponeringen för fluktuationer mellan värdet på US-dollar och japanska yen. Den kommer att investera minst 80 % av sina totala tillgångar i delvärdepapper (inklusive depåbevis för sådana värdepapper) i det underliggande indexet.

Handla DBJP ETF

Xtrackers MSCI Japan Hedged Equity ETF (DBJP ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i DBJP ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Xtrackers MSCI Japan Hedged Equity ETF (DBJP ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamn% ViktLandSektor
7203 JTToyota Motor Corp4.59JPSällanköpsvaror
6758 JTSony Corp3.77JPSällanköpsvaror
6861 JTKeyence Corp3.07JPInformationsteknologi
6098RECRUIT HOLDINGS CO LTD2.25JPIndustri
8035 JTTokyo Electron Ltd1.80JPInformationsteknologi
8306 JTMitsubishi UFJ Financial Group1.66JPFinans
9984SoftBank Group Corp1.59JPKommunikationstjänster
4063 JTShin-Etsu Chemical Co Ltd1.53JPMaterials
6501 JTHitachi Ltd1.45JPInformationsteknologi
7741 JTHoya Corp1.41JPHealth Care

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version