Nyheter

CYBE ETF investerar i kinesiska statsobligationer och hedgas i Euro

Publicerad

den

iShares China CNY Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) (CYBE ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Kina. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF:en har en CNY-valutaexponering. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares China CNY Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) har tillgångar på 312 miljoner euro under förvaltning. CYBE ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CYBE?

Exponering för CNY-denominerade obligationer av investeringsgrad utgivna av den kinesiska statskassan och politiska banker

Direktinvestering på den kinesiska obligationsmarknaden

Används som en del av en bred, diversifierad ränteportfölj

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av statsobligationer med fast ränta utgivna av Kinas finansministerium och skulder utgivna av kinesiska policybanker.

Investeringsstrategi

Bloomberg China Treasury + Policy Bank (EUR Hedged)-index spårar obligationer noterade på China Interbank Bond Market (CIBM) och som har emitterats av den kinesiska staten eller statsägda banker. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla CYBE ETF

iShares China CNY Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) (CYBE ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamEURCYBE

Största innehav

EmittentVikt %
CHINA PEOPLES REPUBLIC OF (GOVERNMENT)48.44
CHINA DEVELOPMENT BANK26.99
AGRICULTURAL DEVELOPMENT BANK OF CHINA14.44
EXPORT-IMPORT BANK OF CHINA9.81

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version