Nyheter

CTRU ETF en transparant fond från ARK ETF

Publicerad

den

ARK Transparency ETF (CTRU ETF) följer ett likavägt index över 100 globala företag som har de högsta poängen baserat på sex transparensindikatorer. ARK Transparency ETF (CTRU ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,55 procent.

CTRU Factset Analytics Insight

CTRU fokuserar på ett företags transparens utöver de vanliga industribaserade ESG-screeningen. ARK tror att transparens kan förbättra ett företags prestation. Fonden investerar i 100 globala företag som får de högsta transparenspoängen baserat på sex Key Performance Indicators (KPIer):

1) Transparency Standards,

2) Villkor,

3) Total Accountability,

4) Transparent Cost,

5) Sanning och

6) Trust

Dessutom får dessa företag inte vara engagerade i någon av följande branscher: alkohol, bank, kemi, konfektyr, fossilbränsletransport, hasardspel, metaller och mineraler, olja och naturgas och tobak. Godkända värdepapper och ADR måste vara noterade i USA och måste ha ett 30-dagars glidande genomsnittligt börsvärde på minst 1 miljard USD. Innehav vägs lika och balanseras om kvartalsvis.

Fondens mål

ARK Transparency ETF strävar efter att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, nära överensstämmer med Transparency IndexTM (TRANSPCY), som är utformat för att spåra aktiekursrörelserna för de 100 mest transparenta företagen i världen.

Fondbeskrivning

Företagen i Transparency IndexTM anses vara de 100 mest transparenta företagen globalt av Transparency, LLC, (Index Provider) baserat på en proprietär poängmetod.

ARK anser att transparens förbättrar företagens prestanda samtidigt som det gynnar människors välbefinnande. Transparens innebär öppenhet, kommunikation, ansvarighet och förtroende.

Handla CTRU ETF

ARK Transparency ETF (CTRU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i CTRU ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ARK Transparency ETF (CTRU ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder handel i ARK Transparency ETF (CTRU ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnVikt (%)
PVHPVH CORP1.11%
HPQHP INC1.10%
AVAVAEROVIRONMENT INC1.09%
ALVAUTOLIV INC1.09%
BYNDBEYOND MEAT INC1.09%
HASHASBRO INC1.09%
NTAPNETAPP INC1.09%
SWKSSKYWORKS SOLUTIONS INC1.09%
SCSSTEELCASE INC-CL A1.09%
SFIXSTITCH FIX INC-CLASS A1.09%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version