Nyheter

CRPT ETF investerar i den digitala ekonomin

Publicerad

den

First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF (CRPT ETF) investerar aktivt i företag som stödjer kryptoindustrin och den digitala ekonomin runt om i världen. First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF (CRPT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,85 procent.

CRPT Factset Analytics Insight

CRPT använder ett aktivt tillvägagångssätt för att bygga en portfölj av globalt noterade företag som är involverade i kryptotillgångar eller den digitala ekonomin. Fonden investerar minst hälften av sina tillgångar i kryptoindustriföretag, som får minst 50 % intäkter eller ägnar minst 50 % av sina tillgångar till branschen. Detta inkluderar gruvarbetare för kryptotillgångar, leverantörer av gruvutrustning, handels- och kapitalförvaltningsföretag och företag som har kryptotillgångar på sin balansräkning.

Resten av portföljen allokeras till det digitala ekonomins ekosystem, som omfattar företag som har betydande intäkter från digitala banker, onlinemäklare och handelsplattformar, digitala betalningsföretag och halvledartillverkare. Fondrådgivaren väljer ut företag som anses vara väl positionerade i sina respektive branscher och förväntas ge den bästa möjligheten till kapitaltillväxt

First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF:s (”Fonden”) investeringsmål är att ge investerare värdeökning. Under normala marknadsförhållanden kommer fonden att investera minst 80 % av sina nettotillgångar (plus eventuella investeringslån) i de vanliga aktierna och amerikanska depåbevisen (”ADRs”) för kryptoindustriföretag och företag inom digitalekonomi.

Under normala marknadsförhållanden kommer fonden att investera minst 50 % av sina nettotillgångar (plus eventuella investeringslån) i kryptoindustriföretag. Återstoden av fondens nettotillgångar som används för att uppfylla 80 %-testet som anges ovan kommer att investeras i företag med digital ekonomi.

Handla CRPT ETF

First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF (CRPT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CRPT ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF (CRPT ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

InnehavVikt %
Coinbase Global, Inc. (Class A)9.65%
Marathon Digital Holdings, Inc.7.88%
Galaxy Digital Holdings Ltd.7.29%
MicroStrategy Incorporated7.02%
Bitfarms Limited of Canada6.48%
Riot Blockchain, Inc.6.16%
Square, Inc. (Class A)5.75%
Silvergate Capital Corporation (Class A)4.58%
Signature Bank4.27%
PayPal Holdings, Inc.3.26%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version