Nyheter

CoinShares lanserar kryptokorgar utan avgifter

Publicerad

den

CoinShares har utökat sitt utbud av kryptobörshandlade produkter (ETP) med lanseringen av två korg-ETPer, så kallade kryptokorgar som spårar digitala tillgångar med stora bolag och smarta kontrakt.

CoinShares Physical Top 10 Crypto Market ETP (CTEN) och CoinShares Physical Smart Contract Platform ETP (CSSC) är noterade på Deutsche Boerse med totala kostnadskvoter (TERs) på 0 procent ”tills vidare”.

CTEN och CSSC kommer att spåra CoinShares Compass Top10 Crypto Market-index respektive CoinShares Compass Smart Contract Platform-index.

Lanseringarna kommer efter att ETP-emittenten rapporterade en inkomstminskning på 97 procent 2022 efter kollapsen av börsen FTX i november förra året.

CoinShares sa dock att de nya ETPerna utvecklades för att möta efterfrågan på kryptoindexprodukter.

CTEN och CSSC kommer båda att hålla 10 kryptovalutor och ha en maximal vikt på 35 procent i ett försök att ”minska koncentrationsrisken för indexen” som kommer att balansera om kvartalsvis.

Trots detta har CTEN för närvarande en vikt på 39,2 procent till bitcoin, före ethereum som har en vikt på 33,8 procent och 8,2 procent för rippel.

Samtidigt har CSSC en vikt på 35,9 procent till ethereum, före cardano (14,7 procent) och polygon (11,9 procent).

CoinShares sa att den kvartalsvisa ombalanseringen kommer att hjälpa till att hålla kostnaden för produkten låg. Den lade till lika viktade index som vanligtvis ”kräver ett större antal beståndsdelar för att överträffa” marknadsvärdevägda strategier och leder till högre portföljomsättningskostnader.

Frank Spiteri, chef för kapitalförvaltning på CoinShares, sa: ”Med CTEN kan investerare få bredare marknadsexponering med minskad koncentrationsrisk jämfört med enskilda mynt medan CSSC erbjuder investerare passiv exponering mot Web3-revolutionen i en enda diversifierad, reglerad, transparent produkt”

CoinShares avslöjade en förlust på 26 miljoner pund efter kollapsen av FTX medan kapitalförvaltningsavgifterna sjönk med 66 procent under fjärde kvartalet 2022, eftersom tillgångar under förvaltning (AUM) sjönk avsevärt under året.

Företaget sa att det ändrade sin strategi för motpartsrisk efter kollapsen av FTX, och placerade den ”stora majoriteten” av alla digitala tillgångar hos reglerade digitala tillgångar.

CoinShares stängde sin FTX ETPCoinShares FTX Physical FTX Token (CFTT) – i november förra året.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version