Nyheter

COGO ETF en satsning på CoCo Bonds

Publicerad

den

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF GBP Hedged (COGO ETF) försöker spåra resultatet före avgifter och kostnader för iBoxx Contingent Convertible Liquid Developed Europe AT1 Index GBP Hedged (“indexet”).

Beskrivning av WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF GBP Hedged (COGO ETF)

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF GBP Hedged investerar i konvertibla obligationer med fokus på Europa. ETFen har hela utbudet av obligationslöptider. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade -betyg. ETFen har en valutaexponering i euro. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden fördelas till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,39% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (sampling). WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF GBP Hedged är en liten ETF med på 54 miljoner GBP under förvaltning. COGO ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Irland.

Varför investera?

Diversifierad exponering för AT1 CoCos – Fonden investerar i CoCos som är rankade, backas upp av utvecklade europeiska finansinstitut och screenas för likviditet

Erbjuder en unik avkastning, avkastning och riskprofil. Fysiskt replikerad och UCITS -kompatibel

Potentiella risker

CoCos kan omvandlas till eget kapital i det utfärdande finansinstitutet eller få nedskrivning av deras huvudstol. Detta kan leda till att din investering förlorar en del eller hela det ursprungliga investeringsbeloppet

Beteendet på den relativt nya CoCo -obligationsmarknaden har inte testats i en systemisk finansiell kris, varför priset och likviditeten på CoCos kan försämras under sådana omständigheter. Tidigare resultat är därför inte en lämplig indikator på framtida resultat

Kupongbetalningar på vissa CoCos är helt diskretionära och kan avbrytas. Som en följd av denna osäkerhet kring kupongbetalningar kan CoCo -produkter vara mer volatila, och deras pris kan snabbt sjunka om kupongbetalningarna avbryts. Vissa CoCos kan vara konverterbara obligationer, vilket innebär att sådana callable obligationer kan lösas in av emittenten före obligationens löptid. Detta kan leda till att investeraren inte får tillbaka det investerade kapitalet på det angivna anropsdatumet eller vid något datum alls.Vissa CoCos utfärdas som eviga instrument och kan endast återkallas på förutbestämda nivåer efter godkännande av den behöriga tillsynsmyndigheten. Det kan inte antas att dessa eviga CoC -nummer kommer att kallas på ett anropsdatum. CoCos är en form av permanent kapital.

Handla COGO ETF

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF GBP Hedged (COGO ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCOGO
SIX Swiss ExchangeGBPCOGO

Största innehav

InnehavVikt %
HSBC HOLDINGS PLC JR SUBORDINA 12/99 VAR ()1,65 %
UBS Group Funding Switzerland 5% (BG072R3)1,54 %
Lloyds Banking Group Plc 7,5% (BLDZCR9)1,49 %
Barclays Plc 7,75% (BFXKXB3)1,34 %
Royal Bk Scotlnd Grp Plc 6% (BMBQK00)1,34 %
Lloyds Banking Group Plc 7,5% (BGGFFH2)1,31 %
Banco Santander SA 7,5% (BJJ0597)1,31 %
Standard Chartered Plc 7,5% (BD0FQV8)1,30 %
Barclays Plc 7875% (BYQZLF8)1,21 %
Deutsche Bank Ag 7,5% (BSPKCN7)1,20 %
Återstående portfölj86,31 %

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version