Nyheter

CMC Markets erbjuder ett massivt investeringsprogram och många möjligheter

Publicerad

den

Handelsplattformsoperatören presenterade nyligen en gnistrande uppsättning helårsresultat men prat om att den starka utvecklingen till stor del berodde på marknadsvolatilitet under pandemin är långt ifrån sanningen. CMC Markets erbjuder ett massivt investeringsprogram och många möjligheter.

Som operatör av en handelsplattform ger CMC Markets PLC (LON: CMCX) inga investeringsråd till sina kunder. Grundaren och verkställande direktören Peter Cruddas tvekar dock inte med att ge råd till investerare i stort om hans företags egna aktier. ”Jag förstår inte varför någon inte skulle vilja äga aktien”, förklarar han.

Den iögonfallande uppskattningen av aktiekursen har kommit under en gyllene period för koncernen, och även om det är sant att det, liksom alla operatörer inom spread betting och contract for difference (CFD) -arena, har klarat sig mycket bra från de snabbt föränderliga marknaderna sett under coronaviruspandemin, redan före den perioden av intensiv volatilitet hade den tillkännagivit fyra uppgraderingar till vinstvägledning på bara nio månader.

Resultatet före skatt under räkenskapsåret ökade precis med 1 459% till 98,7 miljoner pund från 6,3 miljoner pund året innan på nettoresultatet som ökade med 93% till 252,0 miljoner pund från 130,8 miljoner pund föregående år. COVID -volatilitet var en faktor i cirka sex veckor av budgetåret 2020 och kommer att ha mer effekt under innevarande budgetår.

”Vi är en volatilitetshedge”, vågade Cruddas. ”När tider är dåliga, presterar vi bra och när tiderna är normala, presterar vi bra. Finansiella tjänster är en bra bransch att vara i, för när regeringar gör extrema saker behöver de finansmarknaderna vara öppna”, fortsätter Cruddas.

Ett diversifierat företag

CMC Markets verkar i ett trångt område men har en annan affärsmodell än sina konkurrenter.

Ja, den har spread betting/CFD: s handelsplattform, som är dess bröd och smör, men den har också en mäklarverksamhet i Australien-den näst största i landet-plus ett business-to-business (B2B) white-label-teknikutbud , genom vilket den kan utnyttja de miljoner som den har investerat i sin handelsteknik genom att erbjuda plattformen till partners.

CMC har cirka 250 partnerskap genom sin B2B -verksamhet och vill lägga till fler. Knappt 30% av sin verksamhet kommer för närvarande från partnerskap och man vill höja detta till cirka 50%.

”Varje dag samlar vi två och en halv miljard pristeckningar av data om dagen, men det är ingen idé att samla in data om du inte kan analysera det,” sa Cruddas till Proactive.

”Våra styrkor finns i vårt front-end och mitt-end, där vi ger en riktigt bra användarupplevelse, och det vi har sett är att tillförlitlighet är viktigt-vi hade 99,95% upptid under COVID-perioden när det var extrema volatilitet – men också vår prissättning, vårt utförande och våra interna riskhanteringsverktyg gör att vi har skala ”, tillade han.

Sedan 2013 har företaget drivit något som kallas Project Tuna – tonfisken är den mest värdefulla fisken i havet, enligt Cruddas (som förmodligen är mer en golfare än en fiskare).

Project Tuna bygger på den gamla 80/20 -regeln; 80% av CMCs inkomst kommer från 20% av dess kundbas och har fokuserat intensivt på att locka och behålla dessa högvärdiga kunder.

Vi är inte en churn and burn -verksamhet”, hävdar Cruddas, möjligen i en sned hänvisning till det inte alltid orörda ryktet på spread betting -marknaden.

Europeiska värdepappersmarknadsmyndigheten (ESMA) skärpte reglerna i augusti 2018, vilket ledde till en minskning av kundhandeln, men CMC välkomnade generellt tillsynsmyndighetens ingripande.

De nya bestämmelserna var till stor del utformade för att skydda nybörjare, oskyldiga och nybörjare inom spread betting. Tack vare Project Tuna har CMC inte varit inriktad på den typen av kunder i alla fall.

”Vi har definitivt gynnats av den förändringen”, tror Cruddas. ”Vi tyckte att det var länge sedan.”

Hålla sig i närheten

CMC-chefen avslöjade att den genomsnittliga CMC-klienten stannar hos företaget i tre år, medan kunderna med högre värde tenderar att stanna i fyra år.

Han är inte helt säker på vart de försvinner när de går, även om han inte tror att de lutar åt CMCs konkurrenter.

”Ibland slutar de handla, ibland flyttar de till andra länder, ibland köper de hus, gifter sig/skiljer sig – alla möjliga anledningar. Vi ser många kunder komma tillbaka … ett år senare. Vi tappar inte kunder till konkurrenter, vi tappar dem av andra skäl. ”

När det gäller Cruddas själv, erkänner han glatt att han var 67 i september, men eftersträvar fru Thatchers berömda citat, han planerar att fortsätta och fortsätta.

”Jag är fortfarande energisk”, fortsatte han. ”Vi har ett massivt investeringsprogram och många möjligheter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version