Nyheter

Cannabisindustrin håller full fart

Publicerad

den

Efter att Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF levererade 40,4% avkastning under de första 12 månaderna, säger portföljförvaltaren att det finns betydande medvind. Cannabisindustrin håller full fart på båda sidor av Atlanten 2021. Med Biden som USA:s president och ett enormt nytt stimulanspaket, ser Nawan Butt of Purpose Investments starka drivkrafter för sektorn. ”USA:s cannabisindustrin håller full fart”, sa han.

”Med en” blå våg ”är det betydande uppåtrikt för cannabidiol (CBD) wellness- och tillhörande tjänstesektorer i USA. Dessa delar tillväxttakten för den underliggande cannabisindustrin.”

Han pekar på flera federala cannabislagförslag som förväntas läggas fram snart och också på statsnivå. Pandemidrabbade statskassor ser mot skatteintäkter för viss lättnad. ”Stater som New York, Virginia och till och med Texas diskuterar nu fördelarna med legalisering av cannabis. De ser dess inverkan på skapande av arbetstillfällen, social ojämlikhet och framför allt skatteintäkter”, sa han.

Firar ett år

Medical Cannabis and Wellness ETF, som denna vecka firar sin första årsdag för notering i London och Frankfurt, är produkten av ett samarbete mellan Purpose Investments och HANetf. Innan ETF lanserades, var europeiska investerare intresserade av sektorn främst tvungna att köpa nordamerikanska cannabisaktier.

”CBDX löser ett stort problem för investerare och deras mäklare. Det kan vara svårt för dem att bedöma om det företaget genererar intäkter från cannabisaktiviteter som kanske inte är lagliga i Europa men som är tillåtna i USA och Kanada, säger HANetf medgrundare Hector McNeil.

Momentum är starkt

År 2021 bör det också vara drivkraft från Storbritannien, med flera cannabisoperatörer som tävlar för att noteras på Londonbörsen under första halvåret i år.

Cannabispatientantal i Storbritannien ökar också i en jämn takt, säger Butt, redan innan Project 2021-initiativet verkligen bygger dragkraft. Detta brittiska projekt, som inrättats av den icke-vinstdrivande forskargruppen Drug Science, syftar till att skapa den största mängd bevis för effektiviteten och toleransen av medicinsk cannabis i slutet av detta år och Butt säger att det borde göra både läkare och patienter mer bekväma med cannabis som en vanlig behandling snarare än fransbehandling.

Hector McNeil co-CEO på HANetf sa ”CBDX var en marknad först för Europa. Det är också ett flaggskepps-ETF i HANetfs växande, innovativa och breda utbud av tematiska ETF:er. Dessa erbjuder exponering för liknande megatrender som medicinsk cannabis. CBDX har haft enastående utveckling med knappt 40% uppgång under de senaste 3 månaderna.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) strävar efter att ge en målinriktad exponering för den legala medicinska cannabisindustrin. Sektorn ser ytterligare tillväxt i takt med att fler länder legaliserar cannabis för medicinskt bruk.

Fonden lanserades redan den 9 januari 2020. Det gör CDBX till den första europeiska börshandlade fonden med fokus på cannabis. Förvaltningskostnaden ligger på 0,8 procent, vilket gör det till en ETF med en förvaltningsavgift som är dyrare än normalt. I förhållande till sina konkurrenter är den priskraftig. CDBX lämnar ingen utdelning, vilket kan bero på att det är få av denna ETFs innehav som gör detta. Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF handlas i amerikanska dollar.

Varför investera i CDBX?

Effektivt – I enda affär ger CBDX tillgång till en korg med företag från utvecklade och framväxande marknader med hög exponering för medicinsk cannabis, hampa och cannabinoider (CBD).

Unik – Det är den enda börshandlade fonden som ger målinriktad exponering för en ny och växande industri av företag som arbetar med produktion och tillhörande tjänster och produkter inom medicinsk cannabisindustri

Diversifiering – CBDX undviker koncentration i större aktier genom att begränsa beståndsvikterna till 15 procent.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version