Nyheter

Cannabisfond når över 50 MUSD i förvaltad volym

Publicerad

den

Medicinsk cannabis är fortfarande i en tidig fas av sin tillväxt till att bli en mer vanlig konsument- och hälsovårdskategori. Det är därför inte förvånande att Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) redan har nått 56 miljoner dollar tillgångar under förvaltning. Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) har levererat en avkastning på 59,79% under de senaste tre månaderna och 57,40% under de senaste 12 månaderna när denna cannabisfond når över 50 MUSD i AUM.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) säger att beslutet från det traditionella läkemedelsföretaget JAZZ Pharmaceuticals att köpa GW Pharmaceuticals, som skapade historia genom att få det första FDA-godkända läkemedlet härrörande från cannabis, är en anmärkningsvärd vändpunkt för medicinsk cannabis och wellness. marknadsföra. Det förväntar sig att ytterligare M & A-aktiviteter kommer att ske på marknaden.

CBDX var den första ETF som gav tillgång till det medicinska cannabisutrymmet i Europa och är den första som når AUM-nivån på 50 miljoner dollar. Det ger tillgång till företag som är verksamma inom det medicinska cannabisutrymmet som har granskats för att säkerställa deras laglighet för investeringar i hela Europa och ETF kan köpas i en enda handel.

Det säger att framsyn över spridningen av cannabisindustrin blir tydligare, delvis på grund av den senaste tidens förändring från USA: s val. Man tror att sektorn fortfarande är i den tidiga fasen av sin tillväxt för att bli en mer vanlig konsument- och hälsovårdskategori, men det finns en växande validering av denna förändring när operatörerna omstruktureras och konsolideras i väntan på kommande reform. De tror att där det ursprungliga fokuset hade varit på amerikansk medicinsk spridning, kunde tillkännagivandet av förvärvet av GW Pharma på 7,2 miljarder dollar snabbt se uppmärksamheten till den farmaceutiska cannabinoidsidan av detta framväxande tema.

Nawan Butt, portföljförvaltare för The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF, sade: ”GW Pharma är världsledande inom utveckling och kommersialisering av en cannabisberoende läkemedelsplattform som har uppnått myndighetsgodkännande i flera jurisdiktioner i Europa och Nordamerika. Deras nuvarande produkter, som härrör direkt från cannabisväxten, behandlar ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive behandling av krampanfall i samband med Lennox-Gastaut-syndrom (LGS), Dravetsyndrom och tuberkulös skleros-komplex (TSC), som alla är sällsynta sjukdomar som kännetecknas av svår tidig epilepsi.

”Utöver sina prestationer med tillsynsmyndigheter, har GW Pharma en djup pipeline av cannabis-härledda droger samt högspecialiserad tillverkningsexpertis i kombination med över två decennier av banbrytande cannabinoidvetenskaplig erfarenhet. Företagets två första produkter skalades snabbt och uppnådde cirka 510 miljoner dollar i årlig försäljning inom två år efter lanseringen.

”När GW Pharmaceuticals PLC startade tvekade de flesta globala läkemedelsföretag att arbeta med cannabis och ignorerade århundraden av bevis för att det fanns några hälsofördelar. I takt med att tiderna förändras och attityderna anpassas, blir fler och fler företag engagerade i branschen.

Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda europeiska investerare Europas första ETF för medicinsk cannabis, CBDX. Det ger ett lagligt och effektivt sätt för investerare att köpa ett index tillverkat av en representativ grupp av medicinska cannabisföretag i en enda handel. CBDX finns i euro, GBP, CHF och USD. ”

Hur investera i cannabissektorn?

Investerare kan få tillgång till cannabisindustrin genom HANetfs Medical Cannabis and Wellness ETF (CDBX). Denna ETF består av nio undersektorer i medicinsk cannabis-, hamp- och CBD-industrierna.

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (som är noterat på LSE-, XETRA- och SIX-börserna), spårar ett reglerbaserat medicinsk cannabis- och wellness-aktieindex från Solactive. Indexet består av börsnoterade företag som bedriver laglig affärsverksamhet i nio tematiska undersektorer i medicinsk cannabis, hampa och CBD-industrier.

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser. Till exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza. Observera att kortnamnet Xetra är CBSX, inte CBDX.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version