Nyheter

BSV ETF för korta amerikanska obligationer

Publicerad

den

Vanguard Short-Term Bond Index Fund ETF-shares (BSV ETF) spårar ett marknadsvägt index för amerikanska statsobligationer, företags- och investment grade-internationella obligationer i investment grade med en löptid på 1-5 år. Vanguard Short-Term Bond Index Fund ETF-shares (BSV ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,05 procent.

BSV Factset Analytics Insight

BSV är en ETF som innehar en blandning av investeringsgrad, dollarnominerade skulder emitterade i USA med 1-5 års återstående löptid. Treasurys dominerar korgen, som också inkluderar företag, byråfrågor och en liten utländsk skuld emitterad i USD. ”Kort sikt” är i betraktarens öga: Inkluderingen av obligationer som förfaller om 3 till 5 år ger BSV en längre daterad portfölj än vårt riktmärke, som spårar obligationer i 1- till 3-års uteslutande.

Den rejäla delen av långlånade obligationer ökar BSV:s vägda genomsnittliga löptid, ränterisk och avkastning jämfört med vårt riktmärke. Den enda, lilla nackdelen för BSV är emittentens brist på transparens, eftersom innehav endast bokförs månadsvis med två veckors försening.

Produktöversikt

• Försöker spåra resultatet för Bloomberg Barclays U.S. 1–5 Year Government/Credit Float Adjusted Index, ett marknadsvägt obligationsindex som täcker obligationsräntor med en genomsnittlig löptid på 1 till 5 år i dollar.

• Investerar i amerikanska myndigheter, företagsobligationer av hög kvalitet (investment grade) och internationella dollarnominerade investeringar.

• Följer ett passivt hanterat, indexprovtagningsmetod.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra resultatet för Bloomberg Barclays U.S. 1-5 Year Government/Credit Float Adjusted Index. Detta index inkluderar alla medelstora och större emissioner av amerikanska regeringar, företag av investment grade och internationella dollarnominerade obligationer som har löptider mellan 1 och 5 år och är offentligt emitterade. Alla fondens investeringar kommer att väljas genom urvalsprocessen, och minst 80% av dess tillgångar kommer att placeras i obligationer som innehas i indexet.

Handla BSV ETF

Vanguard Short-Term Bond Index Fund ETF-Shares (BSV ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BSV ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Vanguard Short-Term Bond Index Fund ETF-Shares (BSV ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Fördelning per emittent (% av fond)

Finance11.3%
Foreign6.5%
Industrial13.6%
Other0.1%
Treasury/Agency67.2%
Utilities1.3%
Total100.0%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version