Nyheter

BRKY ETF en börshandlad fond som investerar i din frukost

Publicerad

den

Breakfast ETF from Direxion (BRKY ETF) är den första ETF som fokuserar på råvaror som vanligtvis konsumeras till frukost. Portföljen består av månatliga terminskontrakt på majs, kaffe, magert svin, socker, Chicago-vete och apelsinjuice. Fonden följer ett index som använder en dynamisk roll-strategi som syftar till att minimera contango och begränsa volatilitetsexponeringen mot råvarumarknaden.

Vid varje månadsvis fastställelsedatum rullas utgående kontrakt till en position på terminskurvan som genererar den mest optimala avkastningen. Fonden använder endast de mest likvida terminskontrakten för en given råvara, och viktar enligt världsproduktionen, förutom apelsinjuice som är maximerad till 5 % vikt.

Dessutom kan fonden även inneha kortfristiga ränteplaceringar för att ställa säkerhet för sina derivatinvesteringar. Indexet ombalanseras årligen. Fonden erhåller sin exponering genom att investera upp till 25 % av sina totala tillgångar i ett helägt Cayman Island-dotterbolag, vilket tar bort behovet av K-1-rapportering.

Breakfast ETF from Direxion (BRKY ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningsavgift på 0,70 procent.

Rullningsstrategi

BRKY rullar sina underliggande kontrakt mellan den 5:e och 9:e arbetsdagen i varje månad.

BRKY följer ett index som ger exponering mot sex jordbruksråvaror. Fonden använder en dynamisk roll-strategi med de mest likvida terminskontrakten, viktade efter global produktion.

Om BRKY

Direxion Breakfast Commodities Strategy ETF (BRKY) söker investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som följer S&P GSCI Dynamic Roll Breakfast (OJ 5% Capped) Index. Indexet innehåller ett urval av livsmedelsbaserade råvaror relaterade till en frukostmåltid. Dessa livsmedelsprodukter är typiska föremål i nästan alla hushåll: majs, kaffe, lean hogs, fryst apelsinjuicekoncentrat, socker och vete. Var och en vägs baserat på världsproduktionen, förutom OJ som är begränsad till 5 %. Det finns ingen garanti för att fonden kommer att uppnå sitt angivna investeringsmål.

Indexet ombalanseras årligen och använder en flexibel månatlig rullande terminsstrategi. Man kan inte direkt investera i ett index.

Handla BRKY ETF

Breakfast ETF from Direxion (BRKY ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i BRKY ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Breakfast ETF from Direxion (BRKY ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder handel i Breakfast ETF from Direxion (BRKY ETF) . Till IGs ETF Screener.

Innehav

Majs40.58
Vete29.41
Lean Hogs10.37
Socker9.28
Kaffe5.58
Apelsinjuice4.78

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version