Nyheter

BlackRock lanserar iShares Blockchain Technology UCITS ETF

Publicerad

den

iShares Blockchain Technology UCITS ETF ger europeiska investerare granulär exponering mot företag som är involverade i blockchain-teknikmöjligheter. Lanseringen följer efterfrågan från europeiska kunder på tillgång till den snabbt växande blockkedjeteknikutrymme

Tillväxten av digitala tillgångar och blockchain-ekosystemet har fortsatt att öka, vilket driver efterfrågan på investeringsstrategier i detta framväxande universum. BlackRock har i veckan lanserat en börshandlad fond (ETF) som gör det möjligt för europeiska kunder att få exponering mot en mängd olika företag involverade i utveckling, innovation och användning av blockchain- och kryptoteknologier.

iShares Blockchain Technology UCITS ETF [BLKC] kommer att spåra NYSE® FactSet® Global Blockchain Technologies Capped Index. BLKC omfattar 35 globala företag från utvecklade och tillväxtmarknader med 75% exponering för företag vars primära verksamhet är relaterad till blockchain, såsom kryptogruvarbetare och börser, och 25% exponering mot företag som stödjer blockchain-ekosystemet, såsom betalningar och halvledarföretag. Exponeringen är i framkant av innovation och banar framtiden för blockchain.

BLKC investerar inte direkt i kryptovalutor.

Blockchain har redan gett upphov till decentraliserade betalningssystem, som ligger bakom ett teoretiskt marknadsvärde på 1 tn USD för kryptovalutor och digitala tillgångar, och den distribuerade reskontrateknologin fortsätter att erbjuda otaliga möjligheter till effektiviseringar på kapitalmarknaderna. Dessutom handelsvolymer för digitala tillgångar och marknadsdjup, har förbättrats fem gånger jämfört med föregående år, från 10 miljarder USD i genomsnitt daglig volym den 31 december 2017 till 53 miljarder USD den 31 augusti 2022.

Omar Moufti, produktstrateg för tematiska och sektoriella ETF:er på BlackRock, sa: ”Vi tror på digitala tillgångar och blockchain-tekniker kommer att bli allt mer relevanta för våra kunder i takt med att användningsfall utvecklas omfattning, skala och komplexitet. Den fortsatta spridningen av blockchain-teknik understryker dess potential inom många branscher. Exponeringen som erbjuds av iShares Blockchain Technology UCITS ETF kommer att göra det möjligt för oss kunder möjlighet att samarbeta med globala företag som leder utvecklingen av den framväxande blockkedjan ekosystem.

Fonden är noterad på Euronext, med en total kostnadskvot (TER) på 0,50 %.

Översikt

NamnKortnamnIndexFörvaltningskostnad
iShares Blockchain Technology UCITS ETF  BLKCNYSE® FactSet® Global Blockchain Technologies Capped Index

 
0,50 procent

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version