Nyheter

Bitcoinfondens skyhöga premium har kollapsat

Publicerad

den

Premien på Bitcoin Investment Trust (GBTC) har kollapsat till 2,7%, det lägsta nivån på flera år. Denna Bitcoinfondens skyhöga premium var 40 procent för en månad sedan. Detta innebär att om du hade köpt fonden då, är du nu bara upp 5 procent trots att bitcoin ökar med 36% procent Vissa investerare väntar desperat på att SEC godkänner en amerikansk ETF så snart som möjligt.

Europeiska investerare har emellertid andra möjligheter. Från Nasdaq Stockholm, tyska Xetra och SIX Swiss Exchange finns det en rad olika instrument som gör det möjligt att investera i Bitcoins på en reglerad marknad. Det finns en rad olika börshandlade produkter att välja mellan.

Spårar priset på Bitcoin

BTCE spårar priset på Bitcoin och stöds 100% fysiskt, vilket ger investerare ett säkert och öppet sätt att få exponering för Bitcoin. BTCE var också världens första centrala motpart som godkänts av bitcoin ETP. Det är UCITS-kvalificerat och distribueras och marknadsförs av HANetf.

Lanserades i juni 2020 och godkänd av BaFin, den tyska finansiella tillsynsmyndigheten. Bitcoinfonden BTCE är strukturerad som en börshandlad produkt (ETP) som fysiskt stöds av Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Det är en struktur som liknar fysiskt stödda guldbörshandlade råvaror och ger investerare möjlighet till inlösen i Bitcoin. För varje enhet i BTCE finns Bitcoin lagrad i reglerad, försäkrad, institutionell klass säker förvaring. ETP-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att ursprunget för all Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt. BTCE är UCITS-kvalificerat.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version