Nyheter

Bitcoinfonden BTCE når en halv miljard dollar i förvaltning

Publicerad

den

ETC Group har meddelat att Bitcoinfonden BTCE förra veckan nådde $ 500 miljoner tillgångar under förvaltning. ETC Group meddelar också att bitcoinfonden BTCE kommer att noteras på den schweiziska börsen, SIX, onsdagen den 13 januari 2021. Detta kommer att bli ETP:s andra notering, efter att den noterades på Deutsche Börses XETRA-plattform i juni 2020, där den har varit den mest omsatta produkten i sitt ETN-segment.

Bitcoinfonden BTCE ETC som finns tillgänglig på HANetfs white label ETP-plattform, är 100% fysiskt stöd. BTCE ETC ger investerare ett säkert och öppet sätt att få exponering för Bitcoin.

Handlas på reglerade marknader

BTCE ger investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i Bitcoin. Denna Bitcoinfond handlas på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja produkten på samma sätt som när de handlar med konventionella aktier eller ETP. BTCE är strukturerad som en ETC som fysiskt stöds av bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin. Det är en struktur som liknar fysiskt stödda guldbörshandlade råvaror och ger investerare möjlighet till inlösen i Bitcoin. För varje enhet av BTCE finns Bitcoin lagrad i reglerad säker institutionell institution. Hela ETC-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att härkomst av alla Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt.

Investerare är inte skyldiga att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att köpa och lagra Bitcoin, som att ställa in en kryptovalutaplånbok eller handla på oreglerade kryptobörser och det finns inget behov av att hantera kryptografiska nycklar eller använda blockchain-teknik. Enheter i BTCE hålls säkert hos investerarens värdepappersmäklare eller bank, vilket tar bort risken att förlora investeringen på grund av till exempel bristande kunskap om hur kryptografiska nycklar fungerar. Bitcoin är en mycket flyktig produkt och ditt kapital är i fara.

Säkerställer likviditeten på marknaden

BTCE stöds av ett nätverk av auktoriserade deltagare i världsklass och market makers, med erfarenhet av kryptovalutamarknader samt ETP-marknader. AP-enheterna säkerställer likviditet på marknaden och snäva spreadar, vilket gör det möjligt för handlare att köpa i alla storlekar utan att behöva oroa sig för marknadseffekter.

Bradley Duke, VD för ETC Group sa: ”BTCE åtnjöt otrolig tillväxt under 2020, med värdet av bitcoin som ökade med 316%. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat. BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto – (BTCE) ger Bitcoin-världen den transparens och investerarskydd som tillsynsmyndigheter och institutionella investerare kräver, och vi är mycket glada att notera i Schweiz, som är en av de mest avancerade marknaderna för digital och krypto tillgångar var som helst i världen. ”

”Investerare lägger till Bitcoin i sina portföljer på grund av oro kring devalveringen av större valutor relaterade till regeringar som finansierar COVID: s ekonomiska räddningspaket genom ökad penningmängd. BTCE spårar Bitcoin-priset mycket noga och är mycket likvida och handlar med mycket snäva spreadar vilket gör det till det valbara fordonet för många investerare att få exponering för fysisk Bitcoin. ”

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, sade: ”BTCE har sett några av de starkaste tillväxten av någon ETP i världen, och notering på SIX kommer bara att stärka detta ytterligare. Bitcoin har kraschat genom den psykologiskt viktiga värderingsbarriären på $ 40 000, och långsiktigt förväntar vi oss att detta är en av de bäst presterande tillgångarna. ”

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version