Nyheter

Bitcoinfond når förvaltad volym på 160 MUSD när efterfrågan på Scarcity Asset ökar

Publicerad

den

Det är den börshandlade fonden som heter BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) som nu når denna volym.

Sedan notering på Deutche Boerses Xetra i slutet av juni 2020 har BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (ticker BTCE) blivit den mest likvida 100-procentigt fysiskt uppbackade bitcoin ETP i världen. BTCE nådde en rekordvolymdag den 18 november 2020 då över 2 miljoner enheter till ett värde om 36 miljoner USD bytte händer.

BTCE har redan överträffat tillgångar på 160 miljoner USD under förvaltning (AuM) och har den högsta omsättningen av alla noteringar på XETRAs ETN-segment för oktober 2020 och november hittills.

Bradley Duke, VD för ETC Group, säger ”Med BTCE var vårt uppdrag alltid att ge investerare ett bättre sätt att investera i Bitcoin. Vi ville ta fram en produkt som skulle handlas på en större börs, vara mycket likvid och som spårade priset på bitcoin exakt. Vi hade som mål att den skulle vara fullt fungibelt med bitcoin och var konstruerat med investerarnas säkerhetsfront och centrum. På ETC Group är vi stolta över vad vi har uppnått med BTCE. De höga handelsvolymerna och den spektakulära ökningen av AUM innebär att investeringsgemenskapen erkänner BTCE som den bästa produkten i sin klass för investering i bitcoin. ”

Mer om BTCE

Denna ETP, BTCETC, under sin börs tickersymbol BTCE, är världens första centralt godkända, helt fungibla Bitcoin-börshandlade produkt som listas på en större europeisk börs. Detta gör det möjligt för investerare att köpa, hålla och sälja Bitcoin på samma sätt som en normal aktie.

Investerare drar nytta av de mekanismer för investerarskydd som erbjuds genom säker handel på en större, reglerad börs, med stöd av ett institutionellt likviditetsekosystem. BTCE hjälper också till att undvika de normala problemen som är förknippade med att investera i Bitcoin, nämligen: kryptoplånböcker, oreglerade börser och avvecklingsrisk.

Den är noterad på Deutsche Boerse Xetra-börsen och har sitt säte i Tyskland. Det betyder att det går att handla denna Bitcoin produkt genom en vanlig nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

För varje utfärdad BTCE-enhet förvaras fysisk Bitcoin i försäkrad specialinställning av institutionell kvalitet hos BitGo, en reglerad custodian.

BTCE riktar sig till investerare som är intresserade av att bli exponerade för Bitcoin men har haft oro över komplexitet, säkerhet eller är begränsade av lokala regler eller mandatbegränsningar.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version