Nyheter

Bitcoin kan nå 180 000 dollar säger Fundstrat

Publicerad

den

Priset på bitcoin kan skjuta i höjden med 521 procent från nuvarande nivåer. Bitcoin kan nå 180 000 dollar säger Fundstrat innan kryptovalutans planerade halvering i april 2024, enligt ett meddelande från Fundstrat.

Investeringsundersökningsföretaget sa att även om bitcoins dagliga efterfrågan på cirka 25 miljoner dollar motsvarar dagliga gruvbelöningar på cirka 25 miljoner dollar, kan det förändras med den potentiella lanseringen av en bitcoin-ETF i USA.

En bitcoin-ETF kan addera ytterligare 100 miljoner dollar i ökad daglig efterfrågan på bitcoin, enligt analysen. Den ökningen, i kombination med halveringen i april 2024 som kommer att minska de dagliga gruvbelöningarna till 12 miljoner dollar, innebär att priset på bitcoin måste stiga avsevärt för att möta en jämvikt mellan köpare och säljare.

”Denna [bitcoin ETF-lansering] skulle ge den dagliga efterfrågan till 125 miljoner dollar, medan det dagliga utbudet bara är 25 miljoner dollar. Det implicita jämviktspriset skulle behöva stiga så det dagliga utbudet matchar den dagliga efterfrågan. Jämviktsanalys tyder på att ett clearingpris är 140 000 till 180 000 dollar, före halveringen i april 2024” sa Fundstrat.

Halvering, även känd som halvering, ses som hausse för bitcoin, eftersom att halvera belöningen som ges till gruvarbetare är ett tak för att begränsa utbudet av bitcoins och historiskt har lett till prisökningar.

I ett meddelande till kunder tidigare denna månad förklarade Fundstrats chef för digitala tillgångsstrategier, Sean Farrell, att en multiplikatoreffekt i intervallet 4,0x till 5,0x är rimlig att anta för bitcoin-nätverket.

”Detta betyder att en dollar i ökad efterfrågan kan resultera i en ökning av börsvärdet med mellan fyra och fem dollar” sa Farrell.

Farrell ser en sannolikhet på 75 procent att en spotbitcoin ETF godkänns inom kort eftersom ett antal företag, inklusive BlackRock och Fidelity, väntar på besked från SEC om sina ansökningshandlingar.

”Vi förväntar oss att [en bitcoin ETF] skulle locka nya investerare och generera ökad efterfrågan på bitcoin” sa Farrell.

Om den godkänns kan en bitcoin-ETF från BlackRock leda till en av de största ETF-lanseringarna någonsin, sa Fundstrat och tillade att det i slutändan kan slå rekordhållaren, Invesco QQQ ETF, under sitt första år av inflöden. QQQ ETF, som följer Nasdaq 100, lockade till sig 36 miljarder dollar i inflöden under det första året efter lanseringen i mars 1999.

Fundstrat sa att bitcoin-ETFer så småningom skulle kunna överskugga ETF-marknaden för ädelmetaller, som har nästan 230 miljarder dollar i tillgångar.

”Bitcoin ETF kan så småningom bli kategorin >300 miljarder dollar” sa Fundstrat. Den ökningen i efterfrågan är vad som kan hjälpa till att sätta en tresiffrig prislapp på bitcoin.

Fundstrat är inte det enda företaget med ett prismål på över 100 000 dollar för bitcoin. Tidigare denna månad sa Standard Chartered att en positiv feedback-loop skulle kunna driva kryptovalutan över 120 000 USD nästa år.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version