Nyheter

BEDZ och EATZ, de första ETF:erna med exponering för hotell och restauranger

Publicerad

den

AdvisorShares, en ledande sponsor av aktivt förvaltade börshandlade fonder (ETF), meddelade idag lanseringen av BEDZ och EATZ, AdvisorShares Hotel ETF (Ticker: BEDZ) och AdvisorShares Restaurant ETF (Ticker: EATZ). De blir de enda amerikanska börsnoterade ETF:erna som ger särskild exponering för sina respektive branscher.

BEDZ investerar enbart i hotellbranschen och dess relaterade tjänster, inklusive hotell, resorts, kryssningsrederier och andra reserelaterade tjänster. EATZ investerar enbart i restaurang- och matservicebranschen, inklusive restauranger, barer, pubar, snabbmat, avhämtningsfaciliteter och cateringtjänster för mat.

”Vi tror att BEDZ och EATZ är unikt positionerade med sin uppåtriktade potential under en ekonomisk återhämtning och för den långsiktiga tillväxtmöjlighet som de kan erbjuda”, säger Noah Hamman, vd för AdvisorShares. ”Restauranger och hotell var tvungna att förnya sig för att överleva under pandemin och när vi vänder mot ett ljusare perspektiv kan BEDZ och EATZ låta rådgivare och investerare delta och investera i den potentiella återhämtningen av dessa industrier genom en innovativ ETF-struktur.”

BEDZ och EATZ söker var och en långsiktig värdeökning och investerar globalt i aktier över alla marknadsvärden. Båda strategierna syftar till att identifiera företag med dominerande positioner på sin respektive marknad, med fokus på lönsamhet, resultatkvalitet, uppåtgående tillväxt samt tekniska attribut. Varje ETF innehar vanligtvis 50 eller färre aktier som är grundläggande styrkeviktade, dynamiskt balanserade med aktiv förvaltning och med målet att bibehålla låg omsättning för sina respektive portföljer.

”Vi tror på det hausseartade investeringsfallet för hotell och restauranger både på kort och lång sikt”, säger Dan Ahrens, chef för AdvisorShares och portföljförvaltare för BEDZ och EATZ. ”Före denna lock down var detta motståndskraftiga industrier som trivdes genom årtionden av tillväxt och många marknadscykler. Eftersom lock downs och resebegränsningar underlättar tillsammans med uppdämpt konsumentefterfrågan anser vi att det finns en tvingande investeringsmöjlighet att navigera exponeringen för dessa viktiga marknaden. ”

Ahrens är också portföljförvaltare för AdvisorShares Vice ETF (Ticker: VICE), AdvisorShares Pure Cannabis ETF (Ticker: YOLO) och AdvisorShares Pure US Cannabis ETF (Ticker: MSOS). Dessa ETFer finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i såväl VICE, YOLO och MSOS. Av den anledningen är det sannolikt att denna firma även kommer att erbjuda handel i BEDZ och EATZ. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version