Nyheter

BBVAI ETF replikerar den spanska aktiemarknaden

Publicerad

den

Accion IBEX 35 Cotizado Armonizado FI (BBVAI ETF) har som mål att replikera IBEX 35®-indexet (indexet), ett kapitalviktat index som består av de 35 mest likvida bolagen bland de som handlas på Stock Market Interconnection System. att kunna överskrida de allmänna gränserna för diversifiering.

Denna börshandlade fond, som handlas på Bolsa de Madrid, är en utdelande ETF (halvårsvis utdelning). BBVAI har ISIN kod ES0105336038.

Accion IBEX 35 Cotizado Armonizado FI är en börsnoterad investeringsfond med nationell rörlig inkomst som syftar till att återskapa utvecklingen av det spanska aktieindexet IBEX 35. Fondens portfölj kommer därför att investeras i aktier som utgör IBEX 35, i derivatinstrument på indexet och även i andra UCITS som refereras till i nämnda index.

Om IBEX35

IBEX35 är en förkortning av Índice Bursátil Español som ordagrant betyder spanska börsens index. Detta index fungerar som ett referensindex för Bolsa de Madrid den spanska aktiemarknadens viktigaste börs. Detta index lanserades 1992 och består av de 35 mest omsatta spanska aktierna. Följ indexet här

Handla BBVAI ETF

Accion IBEX 35 Cotizado Armonizado FI (BBVAI ETF) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på den spanska börsen, Bolsa de Madrid.

Bolsa de Madrid är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Största innehav

FöretagKortnamnVikt %
Iberdrola SAIBE:MCE13.40%
Banco Santander SASAN:MCE10.88%
Industria de Diseno Textil SAITX:MCE10.84%
Cellnex Telecom SACLNX:MCE7.90%
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SABBVA:MCE7.42%
Telefonica SATEF:MCE4.73%
Amadeus IT Group SAAMS:MCE4.68%
Caixabank SACABK:MCE 4.26%
Ferrovial SAFER:MCE3.63%
Aena SME SAAENA:MCE3.26%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version