Nyheter

Axxion går in på den europeiska white-label-marknaden med ”modern value” fond

Publicerad

den

Axxion har blivit den senaste aktören till det europeiska white-label ETF-utrymmet efter att ha samarbetat med Shareholder Value Management om dess strategi för ” modern value”.

Frankfurt UCITS ETF Modern Value (FRA3TF) har noterats på Deutsche Boerse och Frankfurts börs med en total kostnadskvot (TER) på 0,52 %.

FRA3TF följer Shareholder Value Frankfurt Modern Value-index som det utvecklade med Solactive och lanserade i juni förra året.

Indexet kommer att följa en likaviktad korg av de 25 företag som det förväntar sig att ha den bästa totala aktieägaravkastningen (TSR) under de kommande fem åren, baserat på kvantitativa och kvalitativa faktorer.

Precis som med sina aktiva mandat tar företaget aktieuniversumet av utvecklade marknader och Kina och tillämpar hållbara uteslutningskriterier och säljbarhetsskärmar som verifieras internt av aktieägarvärdeanalytiker.

Även om FRA3TF:s underliggande index passivt följer sitt riktmärke, kan det ersätta upp till tre indexbeståndsdelar vid varje kvartalsvis ombalansering baserat på bedömningar om totala avkastningsutsikter för aktieägarna, vilket ger det ett aktivt inslag.

Indexet använder kvantitativa mått för att peka ut företag med starka balansräkningar, över genomsnittet avkastning på eget kapital, låga skuldnivåer, ökande försäljnings- eller vinstförväntningar, konsekvent lönsamhet, forsknings- och utvecklingsinvesteringar, aktieåterköp och regelbundna utdelningar.

Dessa faktorer används för att beräkna en ”säkerhetsmarginal”, som företaget sa är ett företags nuvarande pris och vad det anser vara ett företags verkliga värde om fem år.

FRA3TF innehåller även kvalitativa pelare som ägande av ”skin in the game”, prioritering av företag med familjeägande eller de där ledningen har en stor andel i verksamheten.

Dess index fokuserar också på ”ekonomiska vallgravar”, en term som Warren Buffett har populärt för företag med en strukturell konkurrensfördel gentemot sina kollegor.

ETF:en är alltid minst 51 % investerad i aktier. Dess största innehav är för närvarande Netflix, Roche, Unilever, SAPSE och Verisign.

Det är också kategoriserat enligt artikel 8 i förordningen om offentliggörande av hållbar finansiering.

Philip Promm, chef för försäljning och marknadsföring, styrelse på Shareholder Value, sa: ”Vi ser en stor aptit för ETF:er i Tyskland och i hela fondförvaltningsbranschen. En ETF tillåter oss att göra en produkt som är long only och utveckla nya regioner och kunder.

”En speciell egenskap hos vår ETF:s underliggande index är vår grundläggande strategi för aktieval. Det finns kvantitativa kriterier inom indexvalsreglerna som ger exponering mot våra 25 bästa aktier.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version