Nyheter

AuAg Fonder presenterar sin månatliga rapport

Publicerad

den

Eric Strand, VD på AuAg Fonder och grundare av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ZSG0) träffar Proactive London för att diskutera sin ’Monthly Gold Miners Market Report’, fondens månatliga rapport.

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ZSG0) strävar efter att erbjuda exponering mot en likviktad korg med 25 ESG-screenade företag som är verksamma inom guldgruvsindustrin. ETF spårar Solactive AuAg ESG Gold Mining Index som fokuserar på företag som har låga ESG -riskegenskaper.

Strand pratar igenom några av de makroekonomiska faktorer som påverkar guldmarknaden just nu som inkluderar fortsatt höga nivåer av finans- och centralbankstimulans. Fed köper för närvarande obligationer till 120 miljarder USD i månaden. Som Eric Strand förklarar finns det ett bottenkänning på marknaden för ädla metaller, vilket historiskt sett fungerar som ett bra stöd för priserna när känslorna växlar in i en stigande trend.

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETFAcc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version