Nyheter

AuAg Fonder når milstolpen två miljarder kronor i förvaltat kapital

Publicerad

den

Den här veckan nådde AuAg Fonder SEK 2 miljarder i förvaltat kapital. Detta uppnåddes efter ytterligare en stor investering i fonden AuAg Gold Mining på cirka EUR 24 miljoner från en europeisk pensionsfond.

Tillsammans med AuAg’s övriga fonder AuAg Silver Bullet, AuAg Precious Green och AuAg Essential Metals förvaltar man nu över SEK 2 miljarder.

AuAg Gold Mining finns tillgänglig både som daglighandlad fond (AuAg Gold Mining), och som börshandlad fond (AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF, Ticker: ESGO). Fonden strävar efter att erbjuda exponering mot en likaviktad korg med 25 ESG-screenade företag som är verksamma inom ädelmetallsgruvindustrin. Fonden använder Sustainalytics som är en världsledande leverantör av ESG-data för att sedan investera i de bolag som har bäst ESG-risk-rating. Fonden har i Morningstars hållbarhetsranking fem glober. Den börshandlade fonden är listad i London (LSE), Frankfurt (Xetra), Paris, Milano och Zürich.

Ädelmetaller möjliggör och är nödvändiga för att lyckas med den gröna omställningen.

Investeringslösningar

  • AuAg Silver Bullet
  • AuAg Precious Green
  • AuAg Gold Mining
  • AuAg Essential Metals

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version