Nyheter

Arbeta hemifrån, det finns en ETF för det också

Publicerad

den

Även om 2020 har varit en utan tvekan utmanande och svår tid, med ett ökande antal individer som fortsätter att arbeta hemifrån på grund av restriktioner och regler för Coronaviruspandemin, har ett antal företag gynnats av övergången. Företag som fokuserar på cybersäkerhet, kommunikation och projektledning har alla sett en uppgång. Med tanke på denna övergång kan en börshandlad fond som Direxion Work From Home ETF (WFH) vara värt att utforska för investerare som letar efter ett sätt att investera i dessa företag utan att välja att köpa dem separat.

WFH är en unik fond som erbjuder exponering för företag inom fyra tekniska pelare, vilket gör det möjligt för investerare att få exponering mot de företag som kan dra nytta av en alltmer flexibel arbetsmiljö. De fyra pelarna inkluderar molnteknologi, cybersäkerhet, projekt- och dokumenthantering online och fjärrkommunikation. Företagen väljs för att inkluderas i indexet av ARTIS, en egen algoritm för bearbetning av naturligt språk, som använder nyckelord för att utvärdera stora volymer tillgänglig information, till exempel årsrapporter, företagsbeskrivningar och ekonomiska nyheter.

”Såväl stora som små företag går från att endast haft ett par anställda som arbetar fjärrstyrt till att alla anställda skall kunna göra detta” säger Inkoo Kang, Direxion Product V.P. Fonden drar nytta av tanken att Covid-19 inte bara kunde ändra de korta planerna för många företag utan också kunna starta en trend som också kan vara mer uthållig. ”Denna revolution får stora och små företag att uppfinna arbetsplatsen på nytt. Med början av COVID-19 har vi sett att revolutionen bara accelererar dramatiskt, säger Direxions president, Robert Nestor.

Eftersom företag som Apple och Twitter gör arbetet hemma mer vanligt och överväger möjliga permanenta alternativ för anställda som väljer den situationen, kan Work At Home Direxion ETF dra nytta av förändringarna.

”Finansdirektörer har sagt att 54% av företagen kommer att göra fjärrarbete till ett permanent alternativ. Jag känner faktiskt att jag är mer produktiv att arbeta hemifrån än vad jag faktiskt var på kontoret, säger David Mazza, VD, produktchef.

Mazza förklarade att WFH väljer aktier med koppling till artificiell intelligens för att skapa en balanserad blandning av olika och utvecklande tekniker som sannolikt kommer att dra mest nytta av övergången till virtuellt arbete under coronaviruspandemin och därefter.

”Vårt Work at Home’s riktmärkeindex består av fyra etablerade och framväxande teknologier – 10 aktier i varje kategori. Med anställda på olika platser kommer förmågan och kravet att kunna komma åt data var som helst bara att öka framöver, säger Mazza.

”Fondens riktmärke väljer värdepapper med en typ av artificiell intelligens som kallas naturlig språkbehandling för att identifiera de bästa aktierna som kommer att vara representativa för teman som driver Work From Home,” förklarade Mazza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version