Nyheter

Är det dags att investera i resor?

Publicerad

den

Har du funderat på semester och långresor? Har du funderat på att investera i resor? Sådant som inkluderar flygplan, hotell och kryssningsrederier? HANetf har på kort tid lanserat två olika börshandlade fonder som kan dra fördel av detta, Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (7RYP) och U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS).

De senaste 18 månaderna har varit tufft för rese- och turistsektorn, med effekterna av COVID-19 och tillhörande resebegränsningar som påverkar värderingar över hela linjen. Men nu, med ljuset till synes verkar synas i slutet av tunneln, verkar sektorn mogen för investeringar.

Faktorer som driver sektorns återuppkomst inkluderar (men är inte begränsade till):

  • Hastigheten för utbyggnaden av COVID-19-vaccin internationellt
  • Senare lindring av resebegränsningar för den globala regeringen
  • Förbättrad efterfrågan och omplanering av resor som stoppades under 2020
  • Tillväxt av besparingar i samband med lock down

För att fånga denna återhämtning är HANetf glada att kunna erbjuda två ETF:er som täcker hela sektorn:

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (7RYP) erbjuder investerare exponering mot flygbolag, hotell och kryssningslinjer.

U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) fokuserar på den globala flygindustrin och inkluderar också tillverkare och flygplatstjänster.

Handla 7RYP ETF

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (7RYP) är en europeisk börshandlad fond Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla JETS ETF

U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) är en europeisk börshandlad fond Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version