Nyheter

Är det dags att blanka den brasilianska aktiemarknaden?

Publicerad

den

En av de starkaste aktiemarknaderna detta är förvånansvärt nog den brasilianska aktiemarknaden. Till dags dato har vi en sett en uppgång på cirka 58 procent för iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ), mätt i dollar. Det gör att EWZ är en av de landspecifika börshandlade fonder som har utvecklats absolut bäst under året. Många räknar med att de olympiska spelen i Rio de Janeiro kommer att elda aktiemarknaden ytterligare. Andra säger att det är dags att blanka den brasilianska aktiemarknaden.

Den amerikanska dollarn ser emellertid ut att kunna stärkas, något som kan ha en negativ effekt för de brasilianska aktierna, i all fall på kort sikt. Fundamenta från Brasilien, Latinamerika största ekonomi är inte heller uppmuntrande vilket kan leda till att investerarna väljer att säkra sina vinster, både i aktier och börshandlade fonder.

Brasiliens finansminister Henrique Meirelles sade att regeringen kommer att rikta in sig på budgetunderskottet som beräknas kunna sänkas till 139 miljarder reis, motsvarande 42 miljarder USD, att jämföras med 170,5 miljarder reis under 2015. Regeringen tillförordnade president Michel Temer försöker återupprätta förtroendet för landets ekonomi efter att Brasilien ha förlorat sin investment grade rating 2015. Båda dessa saker är av godo, men situationen är inte alls stabil i Brasilien.

Överköpt aktiemarknad

Innan rallyt i den amerikanska dollar var EWZ och den brasilianska aktiemarknaden att betrakta som överköpt på alla sätt. Efter det att den amerikanska dollarn har bottnat ur har situationen förändrats. Trots en omvärdering av den brasilianska aktiemarknaden handlas aktierna till de högsta vinstmultiplarna på ett decennium. Det är bland annat en svagare dollar och högre råvarupriser som har gjort den brasilianska aktiemarknaden attraktiv för utländska placerare.

Handlare som är villiga att satsa på en nedgång för den brasilianska aktiemarknaden och inte kan blanka den börshandlade fonden som heter EWZ kan överväga ProShares UltraShort MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: BZQ). BZQ försöka leverera två gånger inversen av den dagliga förändringen av MSCI Brazil 25/50 index, som fungerar som det underliggande indexet för EWZ.

Brasilien plågas av några av de högsta räntorna i världen något som inte gynnar landets banksektor. Även Brasiliens centralbank inte har höjt räntan sedan förra året, är dess referensränta på 14,25% bland de högsta i världen, oavsett om det gäller nya eller utvecklade marknader.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version