Nyheter

Amundi stänger tre europeiska fonder på grund av låg efterfrågan

Publicerad

den

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi MSCI Europe Ex UK UCTS ETF (AEKK) kommer att avnoteras från Londonbörsen den 20 april innan den likvideras en vecka senare.

Samtidigt kommer Amundi Europe Equity Multi Smart Allocation Scientific Beta UCITS ETF (SMRE) och Amundi iStoxx Europe Multi-Factor Market Neutral UCITS ETF (MKTN) att avnoteras från Deutsche Boerse och Borsa Italiana samma datum.

MKTN, som har 9,2 miljoner euro i AUM, kommer också att avnoteras från Euronext Paris.

”Med tanke på ETFernas små tillgångar och det faktum att styrelsen inte förutsåg ökat investerarintresse och kommersiella utsikter inom en snar framtid, beslutade styrelsen att likvidera ETFerna”, sa Amundi till aktieägarna i ett marknadsmeddelande.

För närvarande har AEKK tillgångar på 5,8 miljoner euro medan SMRE har 4,9 miljoner euro.

Amundi har gjort en rad förändringar i sitt ETF-sortiment de senaste månaderna då man ser ut att effektivisera sitt produktutbud efter förvärvet av Lyxor i januari förra året.

Den franska kapitalförvaltaren har slagit samman flera ETFer eftersom den ser ut att dra nytta av större stordriftsfördelar i sitt försök att skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

Dessutom har Europas största kapitalförvaltare börjat placera ETFer i Irland i ett försök att dra fördel av ett förmånligt skatteavtal i USA.

Förutom att lansera ett nytt fondsortiment med hemvist i Irland i maj förra året, planerar Amundi att duplicera sex befintliga ETFer i Dublin och uteslöt inte möjligheten att slå samman ETFer med säte i Luxemburg till Irland i framtiden.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version