Nyheter

Amundi lanserar amerikansk fond med likavikt

Publicerad

den

Amundi har utökat sitt ETF-sortiment med lanseringen av en amerikansk fond med likavikt för teknik med stora bolag. Amundi US Tech 100 Equal Weight UCITS ETF (WEBB) är noterat på Deutsche Boerse med en total kostnadskvot (TER) på 0,07 procent.

WEBB följer Solactive United States Technology 100 Equal Weight-index som erbjuder exponering mot 100 största företag på Nasdaq-börsen.

Över en tredjedel av indexet är viktat mot informationsteknologi med 37,3 procent, följt av konsumentskydd med 14,4 procent och hälsa med 14 procent. Andra stora industrier inkluderar hårdvara, mjukvara, telekommunikation och bioteknik.

Nasdaq 100 har haft ett tumultartat år då skuldtyngda teknikaktier har drabbats hårt av stigande räntor. Indexet har avkastat -30,3procent mot -17,5procent för S&P 500.

Den likaviktade versionen av indexet har avkastat -22,6procent under samma period på grund av dess naturliga fördomar mot småbolag och lägre exponering mot FAANG som har drabbats i år.

Det följer efter lanseringen av Amundi S&P 500 Equal Weight ESG Leaders UCITS ETF (WELE) som noterades på Deutsche Boerse i juni med en TER på 0,18 procent.

WEBB är märkt med artikel 6 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Det är den andra ETF-emittenten som lanserar en Nasdaq 100-fokuserad produkt på en vecka efter att den franska rivalen AXA Investment Managers lanserade AXA IM 100 UCITS ETF (ANAU) i onsdags.

I oktober avslöjade ETF Stream att Amundi lanserade 10 globala ESG-sektor ETFer med 600 miljoner euro från en holländsk investerare.

Förra veckan omklassificerade Europas största kapitalförvaltare hela sitt Paris Aligned-Benchmark och Climate Transition Benchmark (CTB) ETF-intervall på 19 miljarder euro från artikel 9 till artikel 8.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version