Nyheter

Amazons nästa VD säger att han är engagerad i att skapa videospel

Publicerad

den

Onlinespel är ett snabbt växande tema i HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) men det går även att få exponering mot Amazon aktien genom Leverage Shares single stock ETPs. Medan spel redan är tre gånger större än Hollywood – representerar mobilspel ensam 50 procent av det totala spelmarknaden. Att Amazon ser en ljus framtid i att skapa videospel är därför föga förvånande.

En dag innan han utsågs till nästa verkställande direktör för Amazon.com Inc. bekräftade Andy Jassy sitt åtagande att skapa videospel samtidigt som han erkände de hårda utmaningar som teamet har ställts inför, enligt ett e-postmeddelande till personal som granskats av nyhetsbyrån Bloomberg.

Jassy uttryckte stöd för Mike Frazzini, chefen för Amazon Game Studios där han undersökte problemen som företaget har ställts inför i spel. ”Vissa företag tar fart under det första året, och andra tar många år”, skrev Jassy, för närvarande chef för Amazons molndatadivision och Frazzinis chef. ”Även om vi inte konsekvent har lyckats med AGS än, tror jag att vi kommer att göra det om vi hänger där inne.”

Bezos beslutade att skapa videospel

Löftet om stöd från Jassy får ökad betydelse nu när Amazon har sagt att han kommer att efterträda Jeff Bezos som VD i sommar. Företagets beslut att börja skapa videospel 2012 kom ursprungligen av Bezos, har tre personer som arbetat med grundaren sagt. Sedan dess har Amazon spenderat miljarder dollar, släppt två stora budgetspel – båda floppade – och avbrutit många andra projekt. Dess kamp speglar bredare problem som stora teknologiföretag har upptäckt när de försöker bryta sig mot spel. På måndag sa Google att de stängde sina spelutvecklingsstudior.

”Att lyckas direkt är uppenbarligen mindre stressande, men när det tar längre tid är det ofta sötare”, skrev Jassy i ett e-postmeddelandet måndag. ”Jag tror att det här teamet kommer dit om vi håller fokus på det som betyder mest.”

Frazzini hade aldrig gjort ett videospel innan han utsågs till chef för Amazons studior, och den bristen på erfarenhet var ett vanligt klagomål från nuvarande och tidigare anställda som pratade med Bloomberg. ”Vi har lärt oss och förbättrat mycket på vägen, inklusive mig själv, och vi kommer att fortsätta att göra det”, skrev Frazzini till sitt team. ”Att göra bra spel är svårt, och vi ska inte få allt rätt.”

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza men också hos DEGIRO.

Leverage Shares erbjuder så kallade single stock ETPs på Amazon aktien. Dessa är listade på London Stock Exchange och börserna i Amsterdam och Paris. Det betyder att de går att handla genom till exempel DEGIRO. Även IG erbjuder handel Leverage Shares single stock ETPs.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version