Nyheter

9GAF ETC köper råvaror längre ut på terminskurvan

Publicerad

den

WisdomTree Broad Commodities Longer Dated (9GAF ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot en totalavkastande investering i råvaruterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Commodity IndexSM 3 Month Forward (”Indexet”) och tillhandahålla en säkerställd avkastning.

WisdomTree Broad Commodities Longer Dated är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Swapmotparternas betalningsförpliktelser gentemot Emittenten skyddas av innehavda säkerheter som marknadsvärderas dagligen. Säkerheten hålls på separata konton hos The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Commodity Index 3 Month Forward Total Return

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på råvaruterminskontrakt som används i Bloomberg Commodity IndexSM som är daterade för leverans 3 månader längre fram i tiden och rullas kontinuerligt. Ett terminskontrakt är ett avtal om att köpa en vara till ett överenskommet pris, där leverans och betalning ska ske vid en bestämd tidpunkt i framtiden. Terminskontrakt avyttras i allmänhet strax innan kontraktets löptid löper ut och nya kontrakt ingås för att undvika att ta faktiska leveranser av varan i fråga (en process som kallas ”rullande”), så att kontinuerlig exponering för råvaran upprätthålls.

Kontrakten som köps kan vara dyrare än kontrakten som säljs, vilket skulle få en investerare i råvaruterminer att göra en ytterligare förlust. Denna marknadstrend är känd som ”contango”. Alternativt kan kontrakten som köps vara billigare än de som säljs, vilket skulle resultera i en ytterligare vinst, känd som ”backwardation”. Denna prisskillnad kallas vanligtvis ””rullavkastning””. Eftersom rullavkastningen ingår i beräkningen av indexvärdet kan det därför ha en positiv eller negativ inverkan på indexets värde beroende på om det finns contango eller bakåtgång. ETC kommer också att påverkas eftersom dess värde baseras på indexets värde.

Handla 9GAF ETC

WisdomTree Broad Commodities Longer Dated (9GAF ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade råvara.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDFAIGJE00B24DMC49
XetraEUR9GAFDE000A0SVX34

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version