Nyheter

4RUP ETC ger dubbla kursutvecklingen för kakaopriset

Publicerad

den

WisdomTree Cocoa 2x Daily Leveraged (4RUP ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en ”hävstångsexponering” för en totalavkastningsinvestering i kakaopriset genom kakaoterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Cocoa Subindex (”indexet”) och ge en säkerhetsavkastning.

En daglig exponering med hävstång innebär att produkten är utformad för att återspegla 200% av den dagliga procentuella förändringen i indexnivån. Till exempel, om indexet skulle minska i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 10% den dagen (minus avgifter och kostnader).

WisdomTree Cocoa 2x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt. Värdepapper i denna ETC är uppbyggda som skuldpapper och inte som aktier (eget kapital) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon

Bloomberg Cocoa Subindex Total Return

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på de kakaoterminer som används i Bloomberg Commodity IndexSM som kontinuerligt rullas på ett förutbestämt rullningsschema. Varje handelsdag återspeglar ETC två gånger rörelsen för indexet i förhållande till föregående dags stängning (exklusive avgifter och kostnader). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde.

Levererade ETC är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som avser att investera på kort sikt. Varje investering i en hävstångseffekt bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi. Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för mer information om dessa och andra risker som är förknippade med en investering i hävstångseffekter. Du bör rådfråga en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en hävstångseffekt för att avgöra om den är lämplig för dina förhållanden.

Handla 4RUP ETC

WisdomTree Cocoa 2x Daily Leveraged (4RUP ETC) är en börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURLCOCJE00B2NFV803
XetraEUR4RUPDE000A0V9ZE9
LSEUSDLCOCJE00B2NFV803

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version