Nyheter

3SUL ETC ger tre gånger uppgången i sockerpriset

Publicerad

den

WisdomTree Sugar 3x Daily Leveraged (3SUL ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en tre gånger ”hävstångseffekt” exponering mot en totalavkastande investering i sockerterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Sugar Subindex (”Indexet”) och tillhandahålla en direktavkastning.

En daglig hävstångsexponering innebär att produkten är designad för att återspegla tre gånger den dagliga procentuella förändringen av indexnivån. Till exempel, om indexet skulle minska i värde med 5 % en viss dag, är produkten designad att minska i värde med 15 % den dagen (minus avgifter och utgifter).

WisdomTree Sugar 3x Daily Leveraged är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS-produkt. Värdepapper i detta ETC är strukturerade som räntebärande värdepapper och inte som aktier (equity) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Swapmotparternas betalningsförpliktelser gentemot Emittenten skyddas av innehavda säkerheter som marknadsvärderas dagligen. Säkerheten hålls på separata konton hos The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Sugar Subindex totalavkastning

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på sockerterminskontrakten som används i Bloomberg Commodity IndexSM som kontinuerligt rullas enligt ett förutbestämt rullande schema. Varje handelsdag kommer ETC att återspegla 3 gånger indexets rörelse i förhållande till föregående dags stängning (exklusive avgifter och utgifter). Därför kommer eventuella förluster att förstoras i jämförelse med en minskning av indexets värde.

Hävstångsbaserade ETC:er är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med hävstångsexponering och som avser att investera på kort sikt. Alla investeringar i en ETC med hävstång bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi.

Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för ytterligare information om dessa och andra risker förknippade med en investering i ETC:er med hävstång. Du bör konsultera en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en hävstångsbaserad ETC för att avgöra dess lämplighet för dina omständigheter.

Handla 3SUL ETC

WisdomTree Sugar 3x Daily Leveraged (3SUL ETC) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEUR3SULJE00BYQY7H96
LSEUSD3SULJE00BYQY7H96

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version