Nyheter

21Shares och Valour erbjuder kontanter till Terrainvesterare

Publicerad

den

21Shares och Valour har erbjudit investerare ett frivilligt kontantanbud för sina andelar i sina respektive Terrainvesterare trots att den digitala token förblir nästan värdelös.

I ett uttalande som publicerades förra månaden sa Valour att de erbjöd investerare 0,01 svenska kronor (0,00089 USD) för sina värdepapper och satte en deadline för deltagande den 31 augusti.

Samtidigt sa 21Shares att de skulle publicera alla detaljer om anbudet för 21Shares Terra Classic ETP (LUNA) i oktober.

För närvarande är en terra-token värd $0,00023 efter att ha varit värd $98,70 när den var som mest i april. Värdet på kryptotoken sjönk i maj efter att dess systerkryptomynt luna frigjordes från den amerikanska dollarn.

VanEck, den enda andra emittenten som har lanserat en terra ETP, sa att de inte skulle utfärda frivilliga kontantanbud för sin produkt eftersom den var osäker på dess värde för investerare.

En talesperson för VanEck sa: ”VanEck kommer att vidta de mest fördelaktiga åtgärderna för att skydda sina investerares intressen.

”En kontant anbudsgivning har hittills inte erbjudits, eftersom det enligt vår uppfattning inte är helt klart om detta kommer att vara i alla investerares intresse. Men VanEck har avstått från förvaltningsavgiften för sin produkt.”

VanEck och 21Shares avbröt skapelser och inlösen på sina terra ETP:er i maj medan Valour stoppade handeln helt efter värdekollapsen.

Senare samma månad avnoterade Valour Valour Terra ETP från Nordic Growth Market efter att valberedningen på börsen sa att den inte längre kunde handlas på ett ”rättvist och ordnat sätt”.

Sedan dess har aktierna hållits på ett investeringssparkonto. Investerare som inte tog det frivilliga köperbjudandet står inför en obligatorisk inlösen av sina aktier till handelspriserna för den underliggande tillgången, för närvarande mycket lägre än kontantköpserbjudandet.

Omvänt sa 21Shares att det skulle fortsätta att driva LUNA trots att de medgav att det var osannolikt att återuppta handeln på grund av dess bristande värde.

Företaget sa att investerare som väljer att stanna kvar i ETP sannolikt kommer att få intäkter från airdrops som förväntas inträffa under de kommande tre åren.

I juni bytte 21Shares namnet på sin terra ETP för att återspegla bytet av Terra Blockchain Network till Terra Classic.

Förra veckan eskalerade jakten på grundaren av den digitala tillgången Do Kwon efter att sydkoreanska åklagare bad Interpol att utfärda ett rött meddelande mot honom.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version