Nyheter

21.co tar in 25 miljoner USD i ny finansieringsrunda

Publicerad

den

21.co tar in 25 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av Marshall Wace. Transaktionen värderar bolaget till 2 miljarder USD vilket gör 21.co till Schweiz största krypto-unicorn. Det nya kapitalet ska hjälpa bolaget att växa än snabbare genom sina unika produkter, med fokus på prioriterade marknader och strategisk talangattraktion.

Andra investerare i rundan är bland annat Collab+Currency, Quiet Ventures, ETFS Capital och Valor Equity Partners. I samband med transaktionen bildas även moderbolaget 21.co, i koncernen ingår krypto-ETP-bolaget 21Shares och token-utgivaren Amun.

Finansieringsrundan är den första på två år och har genomförts trots skakiga kryptomarknader under 2022 vilket understryker den stora investeringsefterfrågan i kryptovalutor. Från september 2021 till september 2022 har 21.co sett nettotillgångarna växa med 650 miljoner USD och bolaget nådde i november 2021 3 miljarder USD i årliga återkommande intäkter. För att stötta den snabba tillväxten har personalstyrkan vuxit med 75 procent under samma period.

“Min medgrundare Ophelia och jag startade 21.co för att göra krypto mer tillgängligt för fler. Nu är vi det högst värderade och största techbolaget i Schweiz, och vi är ändå bara i startgroparna.

21.co är fortsatt dedikerade till att bygga innovativa produkter som möter investerares efterfrågan på en tillgångsklass som blir alltmer eftertraktad,” säger Hany Rashwan, VD och grundare av 21.co.

“21.cos framgång under de senaste fyra åren är fantastisk. Vi har byggt ett team som präglas av mångfald med några av de skarpaste personerna i kryptovärlden, stöttade av tunga investerare.

Vår ambition att revolutionera kryptovärlden och att bygga broar till tillgångsklassen har bara börjat,” säger Ophelia Snyder, ordförande och medgrundare av 21.co.

“Marshall Waces kultur präglas av innovation – och vi såg snabbt att våra och 21.cos värderingar överensstämde väl. 21.co är fokuserade på tillväxt och dedikerade till att ge investerare nya och innovativa produkter på en rad olika marknaden med tillgänglighet och regelefterlevnad i fokus. Vi tror att 21.co kan revolutionera den globala kryptoindustrin och ser fram emot att jobba med deras team,” säger Amit Rajpal, partner och VD Asien för Marshall Wace.

“Sedan våra vägar korsades första gången har 21.co förmedlats deras långsiktiga vision och jag har varit övertygad från början att bolaget kommer att förändra kryptovärlden. Den här finansieringsrundan är ett bevis på bolagets framgång och deras förmåga att växa under alla marknadsförutsättningar,” säger Cathie Wood, grundare, VD och CIO för ARK Investment Management och styrelseledamot för 21.co.

Finansieringsrundan stängs efter ett år av stark tillväxt och produktinnovation, med bland annat:

  1. Lanserade innovativa produkter, som världens första USD Yield ETP och världens förstaBitcoin och Gold ETP på SIX Swiss Exchange
  2. Släppte de första krypto-ETFerna i Australien
  3. Publicerade det sjätte numret av sin State of Crypto Report, som utforskar aktuella trender inom kryptoindustrin och vad investerare gör för att framgångsrikt optimera sina kryptoportföljer.
  4. Lanserade sin Crypto Winter Suite, som innehåller produkter som världens billigaste Bitcoin ETP, 21Shares Bitcoin Core ETP och S&P Risk Controlled Bitcoin och Ethereum Index ETPPs

Om 21.co

21.co är världsledande när det gäller att ge tillgång till krypto genom enkla och lättanvända produkter. 21.co är moderbolag till både 21Shares, världens största emittent av kryptovalutabörshandlade produkter (ETP) och Amun, en tokenleverantör som fokuserar på att göra DeFi-världen tillgänglig. Företaget grundades 2018 av Hany Rashwan och Ophelia Snyder.

21.co är registrerat i Zug, Schweiz med kontor i Zürich och New York.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version