Nyheter

18MK ETF för den som vill ha exponering mot den indiska börsen

Publicerad

den

Amundi MSCI India UCITS ETF EUR (C) (18MK) försöker replikera utvecklingen för MSCI India Index så nära som möjligt i euro, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot cirka 60 ledande aktier på den indiska marknaden, med en enda transaktion.

Beskrivning av Amundi MSCI India UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI India UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på Indien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,80 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI India UCITS ETF EUR (C) är en liten ETF med tillgångar på 96 miljoner euro under förvaltning. 18MK ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla 18MK ETF

Amundi MSCI India UCITS ETF EUR (C) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUR18MK
Borsa ItalianaEURCI2
Euronext ParisEURCI2
SIX Swiss ExchangeEURCI2E
XETRAEUR18MK

Största innehav

VärdepapperVikt %
RELIANCE INDUSTRIES LTD10,33
INFOSYS LTD8,09
HOUSING DEV FINANCE6,93
ICICI BANK LTD5,7
TATA CONSULTANCY SVS4,41
BAJAJ FINANCE LIMITED2,83
HINDUSTAN UNILEVER2,74
AXIS BANK LTD2,4
BHARTI AIRTEL LTD2,37
HCL TECHNOLOGIES1,74

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version