Nyheter

ZPRE ETF investerar i large cap och mid cap företag från utvecklade länder i Eurozonen

Publicerad

den

SPDR MSCI EMU UCITS ETF (ZPRE ETF) med ISIN nummer IE00B910VR50 är en europeisk börshandlad fond som investerar i large cap och mid cap företag från utvecklade länder i Eurozonen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Denna ETF handlas också med kortnamnet EURO och EMUE på vissa börser.

SPDR MSCI EMU UCITS ETF erbjuder en bred investering med låga avgifter i cirka 237 aktier. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR MSCI EMU UCITS ETF har 264 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI EMU-index är utformat för att mäta resultatet för stora och medelstora aktier som emitterats av företag från utvecklade länder i euroområdet.

Investeringsstrategi

MSCI EMU-index spårar stora och medelstora aktier från länder i Europeiska ekonomiska och monetära unionen.

Handla

SPDR MSCI EMU UCITS ETF (ZPRE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURZPRE
Borsa ItalianaEUREURO
Euronext ParisEUREMUE
London Stock ExchangeEUREURO
London Stock ExchangeGBPEMUE
SIX Swiss ExchangeCHFEURO
XETRAEURZPRE

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASML Holding NV5.02%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE3.85%
SAP SE2.59%
Siemens AG2.15%
TotalEnergies SE2.12%
Sanofi2.09%
L’Oreal SA2.01%
Allianz SE1.85%
Schneider Electric SE1.45%
Daimler AG1.40%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version