Nyheter

ZPDX ETF investerar i europeiska aktier

Publicerad

den

SPDR STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF (Acc) (ZPDX ETF) med ISIN nummer IE00BK5H8015 är en europeisk börshandlad fond. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). STOXX® Europe 600 ESG-X möjliggör en bred investering med låga avgifter i cirka 580 europeiska aktier. Denna ETF handlas även under kortnamnet 600X.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,12% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF är en liten ETF med 63 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Indexbeskrivning

STOXX® Europe 600 ESG-X index baseras på STOXX® Europe 600 index, ett av Europas viktigaste riktmärken, med standardiserade ESG-uteslutningsskärmar. Skärmarna är baserade på ledande tillgångsägares ansvarsfulla policyer och syftar till att minska anseende och idiosynkratiska risker. STOXX kommer att utesluta företag som Sustainalytics anser vara icke-kompatibla med Sustainalytics Global Standards Screening-bedömning, är involverade i kontroversiella vapen, är tobaksproducenter och som antingen får intäkter från utvinning eller prospektering av termisk kol eller har kraftproduktionskapacitet som använder termisk kol.*

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för europeiska aktier.

Fonden klassificeras som en artikel 8-fond under SFDR.

Handla ZPDX ETF

SPDR STOXX Europe 600 ESG Screened UCITS ETF (Acc) (ZPDX ETF) är en europeisk fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaTicker
Borsa ItalianaEUR600X
Euronext AmsterdamEUR600X
SIX Swiss ExchangeEUR600X
XETRAEURZPDX

Största innehav

BörsValutaTicker
Borsa ItalianaEUR600X
Euronext AmsterdamEUR600X
SIX Swiss ExchangeEUR600X
XETRAEURZPDX

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version