Nyheter

ZPD9 ETF satsar på europeiska utdelningsaristokrater

Publicerad

den

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD9 ETF) med ISIN Kod IE00BYTH5T38 är en europeisk börshandlad fond som investerar i europeiska utdelningsaristokrater. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna halvårsvis. SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) har ett ESG fokus.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) är en mycket liten ETF med 1m euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) handlas även under kortnamnet EEDV på Euronext.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra resultatet av vissa aktierelaterade värdepapper med hög utdelning som emitterats av företag inom euroområdet.

Indexbeskrivning

S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Index är utformat för att mäta resultatet för de 40 högsta utdelningsavkastande eurozonföretagen inom S&P Europe Broad Market Index (BMI), som bestämts i enlighet med indexmetoden, som har följt en hanterad utdelningspolicy. ökande eller stabil utdelning i minst tio år i följd.

Handla ZPD9 ETF

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD9 ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaListing DateKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EUR07 Jun 2021ZPD9
Euronext AmsterdamEUR08 Jun 2021EEDV

Största innehav

VärdepapperVikt %
UPM-Kymmene Oyj4,94%
Fortum Oyj4,93%
Bouygues SA4,87%
Allianz SE4,85%
Red Electrica Corp. SA4,84%
Munich Reinsurance Company4,78%
Elisa Oyj Class A4,70%
Sanofi4,60%
Enagas SA4,19%
Hannover Rueck SE3,57%

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version