Nyheter

ZETH-innehavare får gratis ZETW

Publicerad

den

ZETH and the Ethereum Merge – Vad investerare behöver göra nu. Ethereum Merge är bara dagar borta. Detta är den efterlängtade mjukvaruuppgraderingen som kommer att flytta den näst största digitala tillgången bort från Proof of Work-gruvkonsensusmekanismen som den delar med Bitcoin, och mot den nyare Proof of Stake-modellen. Det gör att ZETH-innehavare får gratis ZETW.

Att stänga av gruvdrift på Ethereum-nätverket kommer att minska dess energiförbrukning med 99,95%.

Vad behöver ZETH-innehavare göra nu?

Sammanslagningen kommer att äga rum runt 02.54 UTC torsdagen den 15 september och kommer att ta cirka 12 minuter att slutföra.

Investerare som innehar ETC Groups 100 % fysiskt backade Ethereum ETP, ZETH, behöver inte göra någonting eller flytta ZETH mellan konton. Allt kommer att skötas automatiskt.

Investerare som för närvarande inte innehar ZETH kommer att behöva köpa ETPen i slutet av handelsdagen den 13 september 2022 för att vara berättigade till gratis ZETW. Detta beror på standardmarknadsinfrastrukturen för T+2-avveckling.

Det finns ingen separat token för Merged Ethereum Proof of Stake. Allt förblir exakt detsamma. Investerare som innehar ZETH kommer att fortsätta att se ZETH på sina konton som vanligt efter att sammanslagningen är klar.

Det förväntas dock bli en splittring – kallad en ”hard fork” i Ethereum-blockkedjan. Detta innebär att två Ethereum-kedjor kommer att finnas efter sammanslagningen. En kommer att vara Proof of Stake Ethereum, och en kommer att vara en fortsättning på Proof of Work Ethereum-kedjan.

ZETH-innehavare får gratis ZETW

ETC Group har lanserat en ETP kallad ZETW, som kan handlas på alla samma börser som ZETH, för att representera denna insats.

Om investerare innehar ZETH vid tidpunkten för sammanslagningen kommer de inte bara att fortsätta att behålla sin ZETH, utan kommer också att få gratis enheter på en 1:1-basis som representerar en andel i Proof of Work Ethereum-kedjan.

Så om en investerare innehar 1 000 enheter ZETH kommer de att få 1 000 enheter ZETW på sina konton efter sammanslagningen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version