Nyheter

YXI ETF för den som tror på fallande kinesiska aktiekurser

Publicerad

den

Proshares Short FTSE / Xinhua China 25 ETF (YXI ETF) ger en omvänd exponering mot ett börsviktat index som omfattar 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna noterade på Hongkongbörsen. Proshares Short FTSE / Xinhua China 25 ETF (YXI ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

YXI Factset Analytics Insight

YXI ger daglig invers (-1x) exponering mot FTSE China 50 Index, ett börsvärdevägt index för 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna som är noterade på Hongkongbörsen. H Shares, P Chips, och Red Chips är kvalificerade för inkludering i indexet. Fonden använder derivat och swappar för att få sin målexponering.

Som en inriktad produkt med dagliga återställningar är YXI designad som ett kortsiktigt handelsverktyg och inte ett långsiktigt investeringsinstrument. Som ett resultat av detta kan den långsiktiga avkastningen skilja sig väsentligt från det underliggande indexet på grund av daglig sammansättning. YXI är den mindre belånade versionen av sin syskonfond, FXP, som å andra sidan erbjuder -2x hävstångsexponering mot samma index.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar det omvända (-1x) av det dagliga resultatet för FTSE China 50 Index®. Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet består av 50 av de största och mest likvida kinesiska aktierna som är noterade och handlas på börsen i Hong Kong. Fonden är icke-diversifierad.

Investeringsmål

ProShares Short FTSE China 50 söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar det omvända (-1x) av den dagliga utvecklingen för FTSE China 50 Index®.

Handla YXI ETF

Proshares Short FTSE / Xinhua China 25 ETF (YXI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i YXI ETF .

Även AvaTrade erbjuder handel med Proshares Short FTSE / Xinhua China 25 ETF (YXI ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Proshares Short FTSE / Xinhua China 25 ETF (YXI ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt %KortnamnBeskrivning
100.00%NET OTHER ASSETS / CASH
ISHARES FTSE CHINA LARGE-CAP (FXI) SWAP BANK OF AMERICA NA
ISHARES FTSE CHINA LARGE-CAP (FXI) SWAP CITIBANK NA
ISHARES FTSE CHINA LARGE-CAP (FXI) SWAP GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL
ISHARES FTSE CHINA LARGE-CAP (FXI) SWAP SOCIETE GENERALE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version