Nyheter

YUMY ETF investerar i livsmedelsinnovationer och hållbart jordbruk

Publicerad

den

VanEck ETF Trust VanEck Future (YUMY ETF) är en aktivt förvaltad fond för globala företag som är involverade i hållbart jordbruk och livsmedelsinnovationer. VanEck ETF Trust VanEck Future (YUMY ETF), som handlas på NYSEArca är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

YUMY Factset Analytics Insight

YUMY är en av få ETFer som erbjuder koncentrerad exponering för global Agri-Food-teknologi och innovation. Den aktivt förvaltade fonden omfattar tre kategorier: livsmedelsteknik, precisionsjordbruk och hållbar jordbruk. Livsmedelsteknik involverar alternativa proteiner, djurfoder och näring samt hållbart vattenbruk. Precisionsjordbruk avser jordbruksoptimering, inklusive robotik och automation, vertikal/inomhusjordbruk, vatten och bevattning, såväl som relaterad datamjukvara. Jordbrukets hållbarhet omfattar frögenetik, hållbara gödningsmedel och växtkemikalier samt alternativ konservering och förpackning av livsmedel.

Fonden kan investera utan begränsning eller kan ha liten eller ingen exponering mot någon av dessa tre kategorier.

Beståndsdelar väljs baserat på rådgivarens interna forskning och proprietära grundläggande analys. Dessutom beaktas även ESG-faktorer som en del av investeringsprocessen.

Nyckelord

Befolkningstillväxt, krav på miljömässig hållbarhet och föränderliga konsumentpreferenser har skapat efterfrågan på innovationer och alternativ för jordbruksmat med större effektivitet, motståndskraft och hållbarhet

Jordbruks- och livsmedelssektorerna befinner sig i ett tidigt skede av vad som sannolikt kommer att bli en omvandling på flera decennier

Aktiv förvaltning ger möjligheten att rikta tillväxtmöjligheter på denna begynnande marknad

Fondbeskrivning

VanEck Future of Food ETF (YUMY) är en aktivt förvaltad ETF som strävar efter långsiktig kapitaltillväxt genom att investera i företag som är engagerade i Agri-Food-teknologi och innovation som omfattar industrier och företag som är ledande, möjliggör, tillhandahåller, stör, eller dra nytta av nytt miljömässigt hållbart jordbruk och livsmedelsprodukter och tjänster.

Handla YUMY ETF

VanEck Future of Food ETF (YUMY ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i KBA ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i KBA ETF. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVärdepapperVikt %
CORTEVA INCCTVA US4.62
OATLY GROUP ABOTLY US4.33
GIVAUDAN SAGIVN SW4.26
INGREDION INCINGR US4.03
APPHARVEST INCAPPH US3.78
MAPLE LEAF FOODS INCMFI CN3.56
DEERE & CODE US3.55
BALL CORPBLL US3.47
TATTOOED CHEF INCTTCF US3.45
NOVOZYMES A/SNZYMB DC3.30

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version