Nyheter

Ytterligare en hedgefond väljer börshandlade fonder

Publicerad

den

Ytterligare en hedgefond väljer börshandlade fonder Det har länge sagts att 2015 kommer att vara det år när de börshandlade fonderna går om Hedgefonderna i frågan om förvaltad volym. Efter den senaste tidens 13F-anmälningar, de rapporter som de amerikanska institutioner måste upprätta över sina innehav, syns en tydlig orsak till varför ETF-marknaden fortsätter att öka sin förvaltade volym.

David Teppers Appaloosa Management LP ökade sin exponering mot två breda börshandlade fonder på marknaden under det första kvartalet. Hedgefonden ägde vid utgången av det första kvartalet 2015 andelar i Powershares QQQ (NasdaqGM: QQQ), den Nasdaq-100 (NDQ) replikerande ETFen, till ett värde om 413 MUSD. Appaloosa ägde också andelar till ett värde om 834 MUSD i SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY) världens största ETF, vid samma tidpunkt.

Börshandlade produkter att överträffa hedgefonder

Enligt ETFGI, det Londonbaserade ETF-analysföretaget den globala marknaden för börshandlade produkter att överträffa hedgefonder i termer av tillgångar under förvaltning redan detta kvartal. Enligt den analys som ETFGI publicerade den 24 april nådde tillgångarna för den globala ETF/ETP-industrin en rekordnivå om 2 926 triljoner USD den sista mars 2015. En rapport från Hedge Fund Research (HFR) visade att hedgefondbranschen vid samma tidpunkt hade en förvaltad volym om 2 939 USD vilket var en rekordnivå. Den globala ETF/ETP-industrin har ökat snabbare än hedgefondbranschen, och den tidigare skillnaden i förvaltad volym som uppgick till 230 miljarder dollar i slutet av 2013 har nu minskat till 12 miljarder dollar.

En av världens största hedgefonder, har ökat sin andel i SPY

Under förra veckan avslöjades att Ray Dalios Bridgewater Associates, en av världens största hedgefonder, har ökat sin andel i SPY under det senaste kvartalet. SPY är nu Bridgewaters näst största position efter placeringen i Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (NYSEArca: VWO). Bridgewater äger positioner i flera andra börshandlade fonder, inklusive iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM) och iShares iBoxx $ investment grade Corporate Bond ETF (NYSEArca: LQD).

Inte mindre än 1 400 13F-anmälningar avslöjar att förvaltarna tror på en fortsatt uppgång för USAs största företag. Så många var nämligen de institutioner som hade SPY som en av sina tio största placeringar vid utgången av det första kvartalet 2015. 120 olika institutioner hade QQQ som ett av sina tio största innehav

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version