Nyheter

Ytterligare en fondförvaltare etablerar sig på ETF-marknaden

Publicerad

den

Turner Investments har tillkännagivit sitt förvärv av Elkhorn Capital Group, en relativt nystartad ETF-leverantör grundat av branschpionjär Ben Fulton. Han var tidigare PowerShares verkställande direktör. I och med förvärvet blir Turner Investments ytterligare en fondförvaltare som etablerar sig på ETF-marknaden

Turner Investments meddelar samtidigt sin avsikt att gå från aktiv förvaltning och har stängt ned sina tre senaste aktiefonder. Genom att förvärva Elkhorn väljer Turner att etablerar sig på ETF-marknaden. Elkhorn har en rad faktorbaserade börshandlade fonder och ett par ETFer som arbetar med smart beta strategier. Av de senare har två fokus på råvarumarknaden. Dessutom finns det ett par mid cap sektor ETFer.

Stänger ned sina befintliga fonder

Turner kommer att stänga sina tre befintliga fonder Mid Cap capability (TMGFX), Small Cap Growth (TSCEX) och Titan Long/Short (TSPCX), som tillsammans bara hade 135 miljoner dollar under förvaltning.

Investeringsindustrin har bevittnat tektoniska skift i teknik, produktstrukturer, distributionskanaler och avgifter under det senaste decenniet. Den här kombinationen ger Turner proprietär teknik, ökad kompetens och oöverträffade produktutvecklingsmöjligheter som bör ge Turner förbättrad placeringsprestanda och värde för både nuvarande och potentiella kunder på lång sikt.

Går mot okorrelerad avkastning

Genom förvärvet flyttar Turner Investments investeringsfokus till okorrelerade avkastningar och mer förutsägbara investeringsprocesser, effektivare och lägre kostnadsproduktstrukturer som utnyttjar utvecklingsmöjligheterna hos Elkhorn. Det senare bolaget har flera intressanta samarbetspartners, Barclays, Lunt Capital och Dorsey, Wright & Associates, samt en globala teknologi- och distributionsplattform.

Fulton kommer att fortsätta som chef för den globala ETF-verksamheten hos Turner Investments, medan en annan av Elkhorns chefer, Jordon Golz, kommer att utses till produktchef.

Skiftet från aktiv förvaltning mot ETFer ligger i luften. Allt fler fondföretag upplever ett avgiftstryck och en ojämn avkastning på sina investeringar. Detta har bidragit till att miljarder dollar flödat från traditionella fonder det senaste decenniet. Istället har pengarna oftast placerats i en ETF.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version