Nyheter

Xtrackers passerar 100 miljarder euro under förvaltning

Publicerad

den

Som första europeiska kapitalförvaltare passerar nu Xtrackers, ett varumärke under DWS, för första gången 100 miljarder euro under förvaltning globalt. ETF:er och passiv förvaltning fortsätter därmed att attrahera ett brett kundunderlag. Främst drivet av inflöden i Nordamerika, Europa och Asien. I Norden fortsätter den totala marknaden för ETF:er att utvecklas i en relativt långsam takt.

DWS Xtrackers börshandlade produkter (ETP) har passerat 100 miljarder euro i tillgångar under förvaltning (AUM). Investerare fortsätter att lockas till de europeiska och Asien-noterade börshandlade fonder (ETF) och börshandlade råvaror (ETC) och till USA-listade ETF:er.

I slutet av Q3, 2019, hade Xtrackers ETP: er 104,9 miljarder euro i tillgångar globalt. DWS Xtrackers är den näst största ETF-förvaltaren och distributören i Europa och den första europeiska ETF-verksamheten med 100 miljarder euro i förvaltade tillgångar.

”Sedan vi startade våra första ETF:er år 2007 har vi åtagit oss att erbjuda kvalitetsprodukter till investerare över hela världen. Vårt fokus på investeraren kommer alltid att vara vår drivkraft” säger Manooj Mistry, DWS:s globala chef för indexinvestering.

Xtrackers ETF:er är noterade på elva börser världen över, med över 170 tillgängliga Xtrackers som täcker ett brett utbud av tillgångsklasser och investeringsexponeringar.

Simon Klein, chef för passiv försäljning, Europa och Asien-Stillahavsområdet tillägger: ”DWS Xtrackers har uppfyllt denna viktiga milstolpe i en tid då vi fortsätter att utvecklas för att möta våra kunders ambitioner. Många stora investerare idag har till exempel fokus på förvaltning som nu är en integrerad del av vår investeringsprocess.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version