Nyheter

XREP ETF investerar i amerikanska fastighetsbolag

Publicerad

den

Invesco Real Estate S&P US Select Sector UCITS ETF Acc (XREP ETF) syftar till att tillhandahålla den totala nettoresultatet för S&P Select Sector Capped 20% Real Estate Index (”referensindex”), minus avgifterna.

Referensindex representerar fastighetssektorn i S&P 500-indexet. Varje beståndsdel vägs av sitt floatjusterade börsvärde och begränsas till 19%, med eventuell övervikt fördelad på alla andra obegränsade beståndsdelar.

Fonden syftar till att uppnå sitt mål genom att hålla en korg med aktier, som vanligtvis ger den största delen av fondens avkastning men vanligtvis inte skulle vara densamma som i referensindexet. Fonden kommer också att använda ofonderade swappar, vilket är kontrakt där en eller flera godkända motparter går med på att byta ut eventuella skillnader mellan referensindexets avkastning och korgen med innehav av aktier. Målet är att uppnå en närmare och mer konsekvent prestanda i förhållande till referensindexet än vad som i allmänhet skulle vara möjligt genom fysisk replikering ensam.

Invesco US Real Estate Sector UCITS ETF investerar i Real Estate Investment Trusts (REIT) och fastighetsbolag med fokus i USA. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,14% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Invesco US Real Estate Sector UCITS ETF har 108 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Handla XREP ETF

Invesco Real Estate S&P US Select Sector UCITS ETF Acc (XREP ETF) är en europeisk börshandlad fond som emellertid bara handlas på London Stock Exchange och Borsa Italiana i Milano.

Det betyder att det går att handla denna börshandlade fond genom DEGIROoch Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaTicker
London Stock ExchangeGBXXREP
Borsa ItalianaEURXRES
London Stock ExchangeGBPXREP
London Stock ExchangeUSDXRES

Största innehav

NamnISINVikt %
AMERICAN TOWER REITUS03027X100012.85%
PROLOGIS REITUS74340W10369.47%
CROWN CASTLE INTERNATIONAL REIT ORDUS22822V10179.04%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version